SMARTIFY

Okos eszközök a világ minden tájáról

Ilyen a legújabb otthoni használatra szánt okos vérnyomásmérő

2017. július 14. 21:16 - Smartify

bpm1-one-button-bgimg_s.jpg

Az egészségipar eszközei egyre intelligensebbek. Számtalan okos egészségügyi eszközről volt már szó ezen a blogon a lázmérő okos cumitól a parkinson-kóros beteg életét könnyítő okos karkötőn keresztül a vércukorszint mérésére szolgáló okos tapaszig.

Most pedig egy elég hétköznapi eszköz legújabb okos változatát ismerheted meg. Az iHealth Labs a közelmúltban hozta forgalomba a növekvő termékcsaládjuk legújabb tagját, az iHealth Clear-t.

bpm1-hero-1-jnc_s.jpg

A termékcsalád többi vérnyomásmérőjéhez képest azért egyedülálló, mert ez képes hangosan is elmondani a vérnyomás eredményét. Így az idősebb vagy a látásproblémával bíró emberek is könnyen értesülhetnek a mérés eredményéről. Ezen túl az adatok és összehasonlító grafikonok megjelenítéséhez egy nagy színes kijelzőt is kapott az eszköz, így nincs szükség okos telefonra, hogy az alap információkhoz hozzájusson a használója.

További érdekessége, hogy méri a kültéri és a beltéri hőmérsékletet. Ez azért fontos, mert a hőmérséklet változása is hatással lehet a vérnyomásra.

ihealth_clear_2.jpg

Egy gombnyomásra indul a vérnyomásmérés. Színkódokkal jeleníti meg, ha az aktuális mérés pozitív vagy negatív irányban eltér az előző méréshez képes. Maximum két felhasználót támogat, és akár 2000 leolvasás adatait is képes tárolni a készülék offline módban.

Az eszköz WiFi-n és nem Bluetooth-on keresztül kapcsolódik az okostelefonhoz. Ennek az oka, hogy magát az eszközt családoknak otthoni használatra tervezték, valamint a Wifi stabilabban párosítható az okostelefonnal.

A mélyebb és részletesebb információkat már csak a hozzá kapcsolódó applikáción keresztül tudjuk megismerni. Az alkalmazás egyfajta digitális naplófájlt is kínál, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy nyomon kövessék a változásokat az idő múlásával és elvégezzék az egészségügyi adataik elemzését.

516idywhavl_s.jpg

A jövőben lehetővé válik, hogy más felhasználók adataiból összeálló tendenciákat is figyelembe vehessenek a felhasználók.

További információ: https://ihealthlabs.com/

Hasznosnak találod ezt az eszközt? Szívesen használnád? Vagy nem hiszel ebben a megoldásban?
Írd meg véleményedet kommentben! Kíváncsiak vagyunk, te mit gondolsz.

heti_hirlevel_002.png

Kövess minket a Facebook-on is! Lájkold a Smartify Facebook-oldalát.

Nyomj egy lájkot, hogy tudjuk tetszett ez a bejegyzésünk.
Kattints a megosztásra, hogy minél többen halljanak erről a lehetőségről!
Szólj hozzá!
Címkék: egészség

A bejegyzés trackback címe:

https://smartify.blog.hu/api/trackback/id/tr6312664017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Házirend

Az értelem és a jóindulat elvárt ezen az oldalon. Örülünk, ha a véleményedet - legyen az pozitív vagy negatív - meg is indoklod. Ha szerinted a hozzászólásod ezen feltételeknek nem tesz eleget, inkább ne küldd el. Fenntartjuk a jogot, hogy a rosszindulatú, pocskondiázó, spammelő stb. hozzászólásokat kimoderáljuk.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük! :)

süti beállítások módosítása