SMARTIFY

Okos eszközök a világ minden tájáról

Gyönyörű életmentő okos óra epilepsziásoknak

2017. április 04. 20:41 - Smartify

img_3170_copy_cr.jpg

Több ember hal meg évente az epilepszia okozta váratlan rohamokban, mint a lakástüzekben. 
A lakásokban, épületekben füstérzékelőt helyeznek el a veszély jelzésére. Fontos, hogy az epilepsziával élőknek is legyen egy eszköze, amely figyelmezteti őket és környezetüket, hogy azonnali segítségnyújtásba részesüljenek.

Az Embrace óra az első egészségügyi minősítésű hordható eszköz, ami segít mérni a stresszt, az epilepsziás rohamokat, az aktivitást és az alvást.

Egyszerűen csak rá kell pattintani az ember kezére és kényelmesen ráfeszül, hogy mindenki kényelmesen tudja hordani. Egész nap figyel az emberre és folyamatosan monitorozza a fizikai állapotát, így ha túlságosan ingerültek vagyunk, vagy izgulunk egy finom rezgéssel jelzi felénk, hogy nyugtassuk le magunkat.

Úgy tervezték, hogy egy jobb életet teremtsen az epilepsziával élők számára. Rendkívüli eseménykor riasztja a viselőjét és a szeretteit. Okos telefonon keresztül értesítést küld az előre beállított listán szereplő embereknek, legyenek ők a családtagok, barátok, szobatársak vagy gondozók. Létezik egy "társ" óra is, ami ha az eredeti eszköz közelében van, akkor enyhe rezgéssel jelez, ha például egy görcsös roham közeledik.

20141129165743-e_cross_02_lr.png

Két féle alkalmazás létezik hozzá:
1) Empatica Mate
Ebben az app-ban láthatjuk a stressz, alvás és aktivitás adatainkat. Egy naplót vezet számunkra, hogy jobban megértsük a mindennapi életünk működését.

2) Empatica Alert
Esemény érzékelő az epilepsziával élő emberek számára és azok számára, akik szerepelnek az előre beállított listán.

A begyűjtött adatokból mintákat és tendenciákat képes a rendszer felállítani, így már sokkal hamarabb és könnyebben tud értesítést küldeni, így akár meg is tudja előzni az újabb rohamot.

Mit gondolsz valódi segítséget nyújthat ez az eszköz az epilepsziával élőknek? Szerinted mit lehetne tenni, hogy ez az eszköz is olyan elterjedt legyen, mint a füstérzékelő?
Írd meg véleményedet kommentben!

Képek forrása és további info: https://www.empatica.com/

Ha máskor is értesülni szeretnél az újabb okos eszközökről, lájkold a Smartify Facebook-oldalát.

Nyomj egy lájkot, hogy tudjuk tetszett ez a bejegyzésünk.
Kattints a megosztásra, hogy minél többen halljanak erről a lehetőségről!

Köszi!

Érdekelnek a további okos eszközök? Ne maradj le róluk! Kattints erre a képre és...

heti_hirlevel_002.png

1 komment
Címkék: egészség

A bejegyzés trackback címe:

https://smartify.blog.hu/api/trackback/id/tr1412401675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erzsébet Ragály 2023.06.06. 10:29:01

Szeretnek egy orat a serult fiam epileoszias .Hol tudok rendelni es menyibe kerul

Házirend

Az értelem és a jóindulat elvárt ezen az oldalon. Örülünk, ha a véleményedet - legyen az pozitív vagy negatív - meg is indoklod. Ha szerinted a hozzászólásod ezen feltételeknek nem tesz eleget, inkább ne küldd el. Fenntartjuk a jogot, hogy a rosszindulatú, pocskondiázó, spammelő stb. hozzászólásokat kimoderáljuk.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük! :)

süti beállítások módosítása