SMARTIFY

Okos eszközök a világ minden tájáról

Egy viselhető termék, ami megkönnyíti a Parkinson-kóros betegek életét

2017. május 11. 20:23 - Smartify

20170106_microsoft_watch_0137_s.jpg

A Parkinson-kór egy súlyos betegség, amelynek elsődleges jelei a különböző mozgásproblémák, ami gyakran fájdalommal, alvászavarral és depresszióval jár együtt. Olyan feladatokat tesz lehetetlenné, mint például az írás vagy rajzolás.

Nincs rá gyógymód, de a Microsoft Build konferencián bemutatta az Emma Watch terméket, amelyet a Microsoft kutatója, Haiyan Zhang állított össze, hogy segítsen a betegeknek.

Az órát Emma Lawton-ról nevezték el, aki Parkinson-kóros és a BBC The Big Life Fix című műsorában találkozott a Microsoft-tal és Zhang-gel.

Zhang miután megismerte Emma harcát előállt az ötletével. A megoldás egy óra, ami tele van olyan rezgőmotorokkal, mint amik a telefonokban is találhatóak. Az ezekkel keltett rezgések képesek elterelni az agy figyelmét a kezek irányítására. Zhing szerint az eszköz rezgése megszakítja az agy saját magával folytatott harcában.

20170106_microsoft_haiyan_0039_s.jpg

Úgy gondolja, hogy az agy egyik része megpróbálja megmozdítani a kezet, míg a másik megállítani. Ebben az odavissza ható csatában hoz létre szünetet az óra rezgése. Mivel az agy nem érzékeli tovább, hogy a kéz rezeg, így nem próbálja megállítani azt. A neurológiai kutatók szerint van tudományos alapja az elgondolásnak.

20170106_microsoft_emma_0033_s.jpg

A módszer bevált. A korábban grafikusként dolgozó Emma újra képes volt leírni a nevét. Bár gyógymód még nem létezik, de az ilyen eszközök könnyebbé teszik a betegséggel küzdők életét.

Képek forrása és további info: https://news.microsoft.com/en-gb/features/how-a-watch-helped-emma-write-again/

Mi nagyon örülünk ennek a terméknek. Te mit szólsz hozzá?
Írd meg véleményedet kommentben! Kíváncsiak vagyunk, te mit gondolsz.

Érdekelnek a további okos eszközök? Ne maradj le róluk! Kattints erre a képre és...

heti_hirlevel_002.png

Kövess minket a Facebook-on is! Lájkold a Smartify Facebook-oldalát.

Nyomj egy lájkot, hogy tudjuk tetszett ez a bejegyzésünk.
Kattints a megosztásra, hogy minél többen halljanak erről a lehetőségről!
Szólj hozzá!
Címkék: egészség

A bejegyzés trackback címe:

https://smartify.blog.hu/api/trackback/id/tr4512497453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Házirend

Az értelem és a jóindulat elvárt ezen az oldalon. Örülünk, ha a véleményedet - legyen az pozitív vagy negatív - meg is indoklod. Ha szerinted a hozzászólásod ezen feltételeknek nem tesz eleget, inkább ne küldd el. Fenntartjuk a jogot, hogy a rosszindulatú, pocskondiázó, spammelő stb. hozzászólásokat kimoderáljuk.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük! :)

süti beállítások módosítása