SMARTIFY

Okos eszközök a világ minden tájáról

Ez a motoros sisak olyat tud, amitől leesik az állad

2017. szeptember 19. 21:52 - Smartify

dsc_0857_s.jpg

Már számtalan bukósisakot és bukósisak okosító eszközt mutattunk be a blogon. Ezek többsége inkább a kerékpárral közlekedőknek voltak hasznosak. Azonban most egy olyan eszközt ismerhettek meg, ami a motorosoknak készült azzal a céllal, hogy teljesen új élmény legyen számukra a motorozás.

Ez egyik fontos elem az új élményhez, hogy a szűkös kilátást megnövelték egy hátsó kamera beszerelésével. Ennek köszönhetően 360°-os belátást biztosít a motorosnak. Így megszűnik a vakfolt és sokkal több mindent láthat egyszerre a motoros, anélkül, hogy meg kellene mozdítania a fejét. Ez nagymértékben képes megnövelni a motorozás biztonságát.

A kamera képe egy kijelzőn jelenik meg, ami teljesen átlátszó és vissza is lehet hajtani, ha nincs rá szükség. Ezen a kijelzőn azonban más információk is megjelenhetnek.

dsc_0968_s.jpg

A sisak képes összekapcsolódni a telefonunkkal Bluetooth-on keresztül és így máris számos hasznos információ jelenhet meg az átlátszó kijelzőn. Ilyen lehet például a GPS navigáció vagy az időjárás jelentés.

De ha már összekapcsoltuk a telefonunkkal, akkor használhatjuk a Google Asszisztenst vagy Siri-t is. De lejátszhatunk zenét, podcastot vagy fogadhatjuk a hívásokat is.

Ha csapatban megyünk, akkor a csapat más tagjaival is tarthatjuk a kapcsolatot menet közben. Az egyes funkciók aktiválásához elég megérinteni a sisakunkat.

dsc_9039_s.jpg

A sisakhoz tartozó alkalmazásban tudjuk beállítani a navigációt, amibe akár offline térképet is letölthetünk és mivel beépített GPS chip van a fejvédőben, így még pontosabban érzékeli a rendszer a pozíciónkat.

A navigáción túl szűrhetjük a bejövő zajt. Külön felerősíthetjük az emberi hangokat és lecsökkenthetjük a külső zajokat. Ezzel is mérsékelhetjük a zavaró hangokat, amik sokszor fárasztják a motorosok idegrendszerét. Az előre beállított hangszintek könnyen ki és bekapcsolhatóak.

dsc_9167_s.jpg

A legkorszerűbb akkumulátortechnológiával készült a lítium-kerámia akkumulátor (LCB), ami teljesen kockázatmentes. Nincs szivárgás, füst, tűz vagy robbanás fizikai sérülések, ütődések vagy magas hőhatás esetén sem. Egy töltéssel kb. 6-8 órát lehet használni a sisak extra funkcióit.

dsc_0209_s.jpg

A két méretben és 3 párnázási móddal készülő sisak mindkét oldalán elhelyezett LED-ek is növelik a láthatóságot az éjszakai motorozás közben.

Ahogy lenni szokott a helyzet egyetlen szépséghibája, hogy csak jövő év októberében várható a szállítása a most futó kickstart kampány alapján.

Hasznosnak találod ezt az eszközt? Szívesen használnád? Vagy nem hiszel ebben a megoldásban?
Írd meg véleményedet kommentben! Kíváncsiak vagyunk, te mit gondolsz.

heti_hirlevel_002.png

Kövess minket a Facebook-on is! Lájkold a Smartify Facebook-oldalát.

Nyomj egy lájkot, hogy tudjuk tetszett ez a bejegyzésünk.
Kattints a megosztásra, hogy minél többen halljanak erről a lehetőségről!
Szólj hozzá!
Címkék: sport utazás

A bejegyzés trackback címe:

https://smartify.blog.hu/api/trackback/id/tr912877060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Házirend

Az értelem és a jóindulat elvárt ezen az oldalon. Örülünk, ha a véleményedet - legyen az pozitív vagy negatív - meg is indoklod. Ha szerinted a hozzászólásod ezen feltételeknek nem tesz eleget, inkább ne küldd el. Fenntartjuk a jogot, hogy a rosszindulatú, pocskondiázó, spammelő stb. hozzászólásokat kimoderáljuk.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük! :)

süti beállítások módosítása