SMARTIFY

Okos eszközök a világ minden tájáról

Ennek örülni fogsz, ha hosszan kell vezetned

2017. július 25. 22:07 - Smartify

in-the-car2_s.jpg

A hosszú távolságok vezetése fárasztó lehet, és ez teszi veszélyesé is. A monotonitás álmosságot okoz, a szemhéjak elnehezednek és néhány másodperc erejéig lecsukódnak a szemek. Ezek a mikroalvások. Ez pont elegendő ahhoz, hogy balesetet szenvedjünk.

Persze a legfontosabb, hogy ilyenkor álljunk meg és pihenjünk. De a biztonság kedvéért használható a Steer is. Ez egy litván csapat által tervezett viselhető eszköz, amely azt ígéri, hogy felfrissít, amikor vezetés közben elkezdesz fáradni.

A készülék a pulzusszámot és a bőr vezetőképességének adatait használja, hogy érzékelje mikor kezdesz álmosodni. Attól a pillanattól kezdve, hogy a készüléket a karodra helyezed, két másodpercenként megméri a pulzusodat és a bőröd vezetőképességét.

Tapasztalatból lehet tudni, hogy például a hangos zene nem mindig segít, sokszor zavaró és káros a fülnek is, ráadásul az emberek még hangos környezetben is képesek elaludni. Sok esetben a koffein sem megoldás, ráadásul károsíthatja az egészséget is.

on-the-arm-red_s.jpg

A Steer két feltétel teljesülése esetén aktiválódik: a szívritmus lelassul és a verejtékvesztés csökken. Amikor a sofőr a mikroalváshoz közelít, akkor a Steer a vibráláson a fényjelzésen túl kis áramütést is okoz. Ez természetesen azonnal felébreszti a sofőrt.

E stimulációk eredményeképpen nő a szervezetben a szerotonin, a noradrenalin és a kortizol szintje, és az "alvó hormon", a melatonin szintje csökken. Ezek a hormonális változások hatására frissebbnek fogod érezni magadat, elillan az álmosság és a pulzusod is visszatér a normális szintre.

blue-and-yellow_s.jpg

Az eszközben 16 szenzort helyeztek el. Ezek közül 14 a bőrünk állapotát figyeli, míg kettő a szívritmust érzékeli. A készülék váza hipoallergén műanyagból készül. Még egy pár napig fut a Kickstarteren a kampányuk.

Korábban bemutattunk már egy StopSleep nevezetű eszközt, ami hasonló módon működik, csak azt nem a csuklónkra, hanem az ujjunkra kell felhúzni.

Hasznosnak találod ezt az eszközt? Szívesen használnád? Vagy nem hiszel ebben a megoldásban?
Írd meg véleményedet kommentben! Kíváncsiak vagyunk, te mit gondolsz.

heti_hirlevel_002.png

Kövess minket a Facebook-on is! Lájkold a Smartify Facebook-oldalát.

Nyomj egy lájkot, hogy tudjuk tetszett ez a bejegyzésünk.
Kattints a megosztásra, hogy minél többen halljanak erről a lehetőségről!
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://smartify.blog.hu/api/trackback/id/tr8912686277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Házirend

Az értelem és a jóindulat elvárt ezen az oldalon. Örülünk, ha a véleményedet - legyen az pozitív vagy negatív - meg is indoklod. Ha szerinted a hozzászólásod ezen feltételeknek nem tesz eleget, inkább ne küldd el. Fenntartjuk a jogot, hogy a rosszindulatú, pocskondiázó, spammelő stb. hozzászólásokat kimoderáljuk.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük! :)

süti beállítások módosítása