SMARTIFY

Okos eszközök a világ minden tájáról

Gondot okoz az ébren maradás, ha sokáig kell vezetni? Ez az eszköz megvéd az elalvástól!

2017. március 08. 19:36 - Smartify

stopsleep_2.jpg

A fáradtság az egyik legnagyobb gyilkos az utakon. A fáradtság gyakran mikroalváshoz vezet, melynek során a sofőr teste egyszer csak kikapcsol, és néhány másodpercre spontán módon elalszik. Sokszor nincs is tudatában annak, hogy mi történt vele, hiszen ez egy felületes alvás és nagyon hamar fel is ébred.

És ha pont ebben a pár másodpercben megállnak előtte, átszalad valami vagy épp jön egy kanyar, nem veszi észre és balesetet szenved.

De van megoldás. Erre találták ki a StopSleep eszközt. Ha ezt a kis kütyüt a vezető felhúzza a két ujjára, akkor segítséget kap, hogy ne aludjon el.

A StopSleep szenzorai segítségével észleli a járművezető koncentrációját és 2-5 perccel mielőtt mikróalvás következne be, elkezd rezegni, valamint fény és hangjelzést ad ki. Ezzel azt lehet elérni, hogy a vezető minél hamarabb megálljon, pihenjen és majd csak utána hajtson tovább.

stopsleep_vue1_hd.jpg

A működési elve amúgy ugyanaz, mint a hazugságvizsgálóknál, vagyis a bőr vezetőképességét elemzi 8 érzékelő segítségével. Elalvás előtt a bőr vezetőképessége élesen csökken. Ezt érzékelve jelez nekünk a StopSleep.

Nekünk nagyon tetszik ez a megoldás, és neked? 
Tetszik ez az eszköz? Szerinted is segíthet a sofőröknek?
Írd meg véleményedet kommentben!

heti_hirlevel.png

Ha tetszett ez a bejegyzésünk, akkor nyomj egy lájkot.

Kattints a megosztásra, hogy minél többen halljanak erről a lehetőségről!

Köszi!

Kövess minket Facebook-on is:

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://smartify.blog.hu/api/trackback/id/tr6612322853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.03.09. 06:40:30

Ez ilyen shopstop szintű reklámblog?

baryll 2017.03.09. 08:14:16

Honnan lehet beszerezni ezt a kütyüt?

Smartify 2017.03.09. 09:59:47

@enpera: Annak tűnik? Nyilván van hova fejlődnünk, de a küldetésünk egy megbízható forrást biztosítani az embereknek, aminek segítségével közelebb érzik magukhoz a technikai újdonságokat.

Smartify 2017.03.09. 10:00:58

@baryll: Remek kérdés. Van angol, ukrán, szlovák, cseh és francia forrás is. Eredetileg orosz termék.
Mi eredetileg Ausztráliából hallottunk róla.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.03.09. 18:41:40

@Smartify: annak. Egy valódi tesztre számítottam

Smartify 2017.03.09. 20:21:59

@enpera: Érthető a csalódottságod, hiszen nem azt kaptad, amit reméltél. Bár senki nem is ígért tesztet. Azért köszi, hogy benéztél!

Phteven 2017.03.10. 07:52:43

Gondolom nem egyszer fog hamisan riasztani, és senki nem szeret az út mellett aluszkálni. Ez a szerkezet igen hamar a kesztyűtartóban fogja végezni.

Házirend

Az értelem és a jóindulat elvárt ezen az oldalon. Örülünk, ha a véleményedet - legyen az pozitív vagy negatív - meg is indoklod. Ha szerinted a hozzászólásod ezen feltételeknek nem tesz eleget, inkább ne küldd el. Fenntartjuk a jogot, hogy a rosszindulatú, pocskondiázó, spammelő stb. hozzászólásokat kimoderáljuk.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük! :)

süti beállítások módosítása