SMARTIFY

Okos eszközök a világ minden tájáról

Hálózatfüggetlen okos kommunikációs eszköz túrázóknak

2017. szeptember 01. 14:27 - Smartify

gotele06.jpg

Mindig is kihívás volt a kapcsolattartás olyan esetekben, amikor lakatlan vidékre kirándul az ember. Különösen azokon a területeken ahol a mobillefedettség nem tökéletes vagy nincs kiépülve.

Egy új eszköz, a GoTele könnyebbé akarja tenni mindezt a túrázók számára, hogy ne csak üzeneteket tudjanak küldeni egymásnak, hanem nyomon tudják követni egymás helyzetét, még akkor is, ha a bolygó legtávolabbi területein járnak.

A GoTele lehetővé teszi az okostelefon-használók számára, hogy szöveges üzenetekkel kommunikáljanak, nyomon kövessék egymás pozícióját és küldjenek SOS riasztást még akkor is, ha egy mobilhálózat nem érhető el.

A GoTele mögötti koncepció igen egyszerű. A felhasználók párosítják az eszközt az okostelefonjaikkal Bluetooth-on keresztül és egy speciális goTele alkalmazást (iOS és Android) telepítenek a mobileszközükre.

gotele02.jpg

Az alkalmazás lehetővé teszi számukra, hogy szöveges üzeneteket küldhessenek más goTele felhasználóknak, akik a tartományon belül vannak, akár egy valakinek, akár egy egész csoportnak.

Képes továbbítani a GPS-koordinátákat, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy valós időben láthassák egymás helyét az alkalmazásban található térképen.

gotele05.jpg

Az alkalmazás még akkor is lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy földrajzi adatokat és riasztást küldjenek, ha a kijelölt területen kívülre kerülnek.

Ez megkönnyíti a követését a fiatalabb túrázóknak vagy a háziállatoknak, akik esetleg eltévednek.

gotele07.jpg

További biztonsági intézkedésként a készülék külön "SOS" gombbal van felszerelve. Amikor megnyomják a gombot, a GoTele figyelmeztetést küld a tartományon belüli összes többi felhasználónak, tájékoztatva őket, hogy valaki segítségre szorul.

Az üzenetben megosztásra kerül az a pozíció, ahonnan a segélykérést küldték, megkönnyítve a bajba jutott személy megtalálását. Ez a funkció az okostelefontól függetlenül működik, vagyis akkor is használható, ha a mobilkészülék elveszett, megsérült vagy lemerült.

gotele08.jpg

Könnyű, kompakt és arra tervezték, hogy felcsatoljuk a hátizsákra, egy övre vagy valamilyen ruhadarabra.

A készülék IP67 minősítést kapott, ami azt jelenti, hogy víz, por és cseppálló, és szélsőséges környezetben is működik.

Az eszköz tervezői azt mondják, hogy akár -4 fok vagy +140 fokos hőmérsékleten is működőképes és mivel a Bluetooth LE technológiát használ, teljes töltöttség esetén akár 48 órát meghaladóan is képes működni.

Minden további információért látogass el erre az oldalra: gotele.net

Hasznosnak találod ezt az eszközt? Szívesen használnád? Vagy nem hiszel ebben a megoldásban?
Írd meg véleményedet kommentben! Kíváncsiak vagyunk, te mit gondolsz.

heti_hirlevel_002.png

Kövess minket a Facebook-on is! Lájkold a Smartify Facebook-oldalát.

Nyomj egy lájkot, hogy tudjuk tetszett ez a bejegyzésünk.
Kattints a megosztásra, hogy minél többen halljanak erről a lehetőségről!

Képek forrása: www.ispo.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://smartify.blog.hu/api/trackback/id/tr7212796572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Házirend

Az értelem és a jóindulat elvárt ezen az oldalon. Örülünk, ha a véleményedet - legyen az pozitív vagy negatív - meg is indoklod. Ha szerinted a hozzászólásod ezen feltételeknek nem tesz eleget, inkább ne küldd el. Fenntartjuk a jogot, hogy a rosszindulatú, pocskondiázó, spammelő stb. hozzászólásokat kimoderáljuk.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük! :)

süti beállítások módosítása