SMARTIFY

Okos eszközök a világ minden tájáról

Akár 90%-kal is csökkentheti a locsoláshoz szükséges vízfogyasztást ezzel az okos eszközzel

2017. május 10. 21:07 - Smartify

droplet.png

Egy kert szépsége sok dolgon múlik. Az egyik ilyen tényező a megfelelő locsolás. Nem csak az számít, hogy milyen gyakran locsoljuk az egyes növényeket, de az is, hogy mikor tesszük ezt és mennyi vizet kapnak ilyenkor. Ha pedig minden időpontban saját magunk akarunk öntözni, akkor könnyen beláthatjuk, hogy ez szinte lehetetlen. Maximum akkor tud ez megvalósulni, ha már a nyugdíjas éveinket töltjük. Minden más esetben viszont jól jöhet ez az eszköz.

A Droplet a világ első intelligens öntöző rendszere, amely ötvözi a robotika, a felhőalapú számítástechnika és az összekapcsolódó rendszerek legújabb technológiai megoldásait a locsolórendszerek működésének átalakítása érdekében.

A rendszer lényege, hogy vízpazarlás nélkül öntözi és tartja egészségesen a növényeket azáltal, hogy egy hatalmas adatrendszerre támaszkodva intelligensen meghatározza, hogyan lehet a legjobban ápolni növényeket.

Okos, pontos és takarékos, így akár 90%-kal is csökkentheti a vízfogyasztást!

A telepítés egyszerű és gyors - öt percen belül működésre lehet bírni! Miután a locsolót a kerti locsolócsőhöz csatlakoztattuk, egy okos eszközön keresztül be kell táplálni, hogy hol milyen növények találhatóak az udvaron, hogy a Droplet tudja, hogyan kell elosztania a vizet.

laminar_small_s.jpg

Egyszerűen konfigurálható okos telefonon, táblagépen vagy laptopon keresztül az eszköz weboldalán keresztül, így a felhasználók teljes felügyelettel bírnak a rendszerük felett bármerre is járjanak.

A Droplet intelligens öntöző rendszer több mint 10.000 meteorológiai állomás valós idejű adatait, több millió négyzetmérföldnyi amerikai talajmintát és átfogó biológiai növényi információt használ fel, hogy eldönthesse, hogy mikor, hol és mennyi vizet használjon fel.

Ez a csúcstechnológiájú automatikus locsolóberendezés ismeri az egyes növényeket, ez alapján határozza meg a megfelelő vízmennyiséget, hogy egyenletes és hatékony legyen az öntözés.

A locsolást pedig a kerítés, a kocsifeljáró és a terasz bútorainak áztatása nélkül végzi el.

grass_small_s.jpg

Gyep, fák, cserepes növények és kertek - nem számít. Speciális öntözési rutinokkal rendelkezik, ami alapján különböző módon locsolja meg az egyes növénytípusokat.

A pázsitot sorról sorra öntözi, ahogyan a gazdák szántják a földeket. A fákat a törzs helyett a lombkorona külső kerületén locsolja, mert a fáknál ez a leghatékonyabb megoldás.

A rendszer lehetővé teszi, hogy a cserepes növények automatizált öntözési ütemterv alapján kapjanak vizet anélkül, hogy minden egyes cseréphez külön csepegtető öntözőcsatornát kelljen kiépíteni.

longshot_small_s.jpg

Körülbelül 9 méteres távolságban bármelyik irányba képes locsolni és ha ez nem elég, akkor további egységeket lehet beállítani és ezek utána egy rendszerben képesek működni.

Az online rendszer segítségével minden öntözési adat látható. A kimutatás alapján pontosan lehet tudni, hogy mennyi víz került a gyepre, a kertbe vagy a virágágyásba, így jobban lehet irányítani a vízhasználatot.

További részletek: http://smartdroplet.com/index.html

Te is szívesen használnád ezt az eszközt? Szerinted is szuper ötlet ez a termék?
Írd meg véleményedet kommentben! Kíváncsiak vagyunk, te mit gondolsz.

Érdekelnek a további okos eszközök? Ne maradj le róluk! Kattints erre a képre és...

heti_hirlevel_002.png

Kövess minket a Facebook-on is! Lájkold a Smartify Facebook-oldalát.

Nyomj egy lájkot, hogy tudjuk tetszett ez a bejegyzésünk.
Kattints a megosztásra, hogy minél többen halljanak erről a lehetőségről!
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://smartify.blog.hu/api/trackback/id/tr212495993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zionnépe 2017.06.19. 18:28:44

Lehet hasznos kütyü lenne, ha egyáltalán kapható lenne bárhol a világon. De ahogy látom kb 2014 óta nem... Esetleg a szerző(fordító?) utánanézhetne az ilyen apró - de csöppet sem elhanyagolható ténynek, mielőtt reklámozni kezd egy terméket!

Házirend

Az értelem és a jóindulat elvárt ezen az oldalon. Örülünk, ha a véleményedet - legyen az pozitív vagy negatív - meg is indoklod. Ha szerinted a hozzászólásod ezen feltételeknek nem tesz eleget, inkább ne küldd el. Fenntartjuk a jogot, hogy a rosszindulatú, pocskondiázó, spammelő stb. hozzászólásokat kimoderáljuk.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük! :)

süti beállítások módosítása