SMARTIFY

Okos eszközök a világ minden tájáról

Ez történik, ha ötvözik a gps-t és a mesterséges intelligenciát

2017. április 02. 20:05 - Smartify

chris-in-car-front-view-72dpi-lowres_cr.jpg

Az emberek szívesen maradnak aktívak az online felületeken vezetés közben is, de ez azzal is jár, hogy a telefonjuk, tabletjük nyomkodásával veszélyt jelentenek az utakon.

A német Autolabs technológiai startup a dolgok internete módszerben látja a megoldást, hogy még kényelmesebb, kellemesebb és emberibb legyen a vezetés, ezért megalkották Chris-t, a világ első mesterséges intelligenciával felszerelt navigációs rendszerét.

A sofőrök biztonságosan és zökkenőmentesen intézhetik digitális életüket vezetés közben, ezzel a látványos, beszédet és gesztust felismerő eszközzel.

Az Autók Alexája bármilyen autóval használható, nem számít annak kora vagy típusa. Szórakozást, kapcsolódást és navigációt kínál, ami sokkal kényelmesebb és proaktívabb vele, mint az eddigi eszközökkel.

Holger Weiss, az Autolabs vezérigazgatója szerint amíg az autógyártók, mint a Tesla, Lexus, Audi és BMW az okos autók fejlesztését végzik a következő néhány évben, a fogyasztói igény a mesterséges intelligenciával ellátott technológiára sokkal gyorsabban fejlődik. A sofőrök és az utasok számára már most is rendelkezésre áll ez a technológia, ami olcsón és könnyen telepíthető.

Az eszközt csak a szélvédőre vagy a műszerfalra kell csatlakoztatni és össze kell kapcsolni Bluetooth-on keresztül az Androidos vagy iOS-es eszközzel. A készülék küldeni és válaszolni tud üzenetekre, emailekre, streamelt zenét tud lejátszani alkalmazásokon keresztül (Spotify, Apple Music, Google Play), valamint figyeli a legfrissebb közlekedési információkat és navigációs lehetőségeket. Indít és fogad telefonhívásokat, rendkívül intelligensen kommunikál, felismeri a gesztusokat és jól átlátható teljesen színes kijelzővel rendelkezik.

chris-still-front-view-right-messaging-72dpi-lowres.jpg

Továbbá, ellentétben a többi digitális asszisztenssel, Sirivel, Cortanaval, a Google Asszisztenssel vagy Alexa-val, Chris kifejezetten a sofőrökre lett tervezve. Sokkal több felhasználói élményt nyújt azáltal, hogy proaktívan kommunikál a vezetővel. A fejlett MI és NLP alapú technológiának köszönhetően úgy érezhetjük, hogy egy ember navigál és oszt meg információt velünk éppen akkor, amikor szükségünk van rá.

Lényegében Chris egy okos kihangosító, ami kezdetektől fogva úgy lett megalkotva, hogy biztonságosan tudjuk az autót működtetni. A kijelző, a hangvezérlés és a gesztusvezérlés lehetővé teszi, hogy könnyen lehessen használni és megbízhatóan teszi azt, amit szeretnénk, hogy tegyen. Chris jobb és biztonságosabb vezetést eredményez azáltal, hogy miközben használjuk, a tekintetünk és a figyelmünk a kormányon és az úton marad.

A dolognak egyetlen szépséghibája van, hogy leghamarabb 2017. decemberében lehet hozzájutni. Akkor is csak azok tudják elkezdeni használni, akik a kickstarteren előrendeltek.

Szerinted megoldás lehet ez az eszköz az autóban sms-ezés kiváltására? Te használnád ezt az eszközt a most használt módszered helyett?
Írd meg véleményedet kommentben!

A képek forrása és további info: https://www.hellochris.ai/

Ha máskor is értesülni szeretnél az újabb okos eszközökről, lájkold a Smartify Facebook-oldalát.

Nyomj egy lájkot, hogy tudjuk tetszett ez a bejegyzésünk.
Kattints a megosztásra, hogy minél többen halljanak erről a lehetőségről!

Köszi!

Érdekelnek a további okos eszközök? Ne maradj le róluk! Kattints erre a képre és...

heti_hirlevel_002.png

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://smartify.blog.hu/api/trackback/id/tr3312395263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Medgar 2017.04.03. 11:11:06

Miért jó egy ekkora bumszli a szélvédő közepén?

Macskond 2017.04.03. 12:34:04

Sok marketing Bla-bla, nulla tartalom.
És fogadjunk hogy csak németül ért meg esetleg angolul...

Smartify 2017.04.03. 13:54:48

@Medgar: Köszi a hozzászólásodat! Látjuk, nem vagy kibékülve az eszközzel.
Neked mi lenne a megfelelő megoldás?

Smartify 2017.04.03. 13:58:18

@Macskond: Köszönjük a hozzászólásodat! Sajnáljuk, hogy kevés információt találtál a bejegyzésünkben.
Ha szeretnél többet megtudni az eszközről, látogass el erre az oldalra: www.hellochris.ai/

Medgar 2017.04.03. 15:29:15

@Smartify: Nem a készülékkel van a gond, hanem az elhelyezésével. Egyébként meg régóta léteznek androidos fejegységek, azok kb ugyanezt tudják, csupán kevésbé mobilak.

Macskond 2017.04.04. 01:50:56

Értékelem az inteligens választ, ezért kifejtem kicsit bővebben amire gondoltam:
Elmentem, megnéztem, és igazam volt, tényleg csak az angolt és a németet támogatja.
Rendkivül hiányzik valami konkrétum amiből kiderülne hogy tudásban mi az amiben többet tud mint az Androidon alapból létező Google asszisztens? A telefonom jelenleg is felcuppantható a szélvédőre(illetve nekem egy praktikusabb megoldásom van,mert a "cuppantó" nem vált be.) Tudok neki diktálni akár sms-t is _magyarul_ is ha nem ragozom túlságosan a szavakat. Navigál nekem szóban is a maps. (az iGO ugyan még egy kicsit profibb ebben, ugyanakkor a maps jobban tudja a forgalmi infókat)
Nem próbáltam, mert nem érdekelt, de majdnem biztos hogy a zene is vezérelhető szöveggel.
Miért nem támogatjátok a Hangouts-ot vagy Vibert is? Igy hirtelen ezek jutottak az eszembe.

Smartify 2017.04.04. 08:13:15

@Macskond: Örülünk, hogy megtaláltuk a normál hangvételt.
Nyilván egy fejlesztés alatt álló rendszerben nem elsődleges szempont, hogy magyarul is tudjon.
Valószínű abban tud többet, mint a Google Asszisztens, hogy már eleve az autózásra lett szabva, és az ahhoz szükséges képességeit és szenzorait erősítették. Sajnos több konkrétummal mi sem rendelkezünk.
A telefonos használattól annyival több, hogy lehet kézmozdulatokkal vezérelni, ami mégis csak biztonságosabb és hatékonyabb.
A Hangouts és Viber támogatása is valószínűleg a második vagy harmadik körben lesz fontos számukra.
Fontos, hogy ez egy most kialakított eszköz, tehát nem érdemes összehasonlítani egy évek óta használt rendszerrel, másrészt pedig ha tényleg jelentős szereplői akarnak lenni a piacnak, akkor úgyis fognak tovább fejleszteni. Ha így lesz, akkor úgyis hallani fogunk róluk.

Házirend

Az értelem és a jóindulat elvárt ezen az oldalon. Örülünk, ha a véleményedet - legyen az pozitív vagy negatív - meg is indoklod. Ha szerinted a hozzászólásod ezen feltételeknek nem tesz eleget, inkább ne küldd el. Fenntartjuk a jogot, hogy a rosszindulatú, pocskondiázó, spammelő stb. hozzászólásokat kimoderáljuk.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük! :)

süti beállítások módosítása