SMARTIFY

Okos eszközök a világ minden tájáról

Gyereknevelő okos óra

2017. április 20. 20:49 - Smartify

lifestyle001_s.jpg

Minden gyermek szeretne a felnőttekre hasonlítani, ezért gyakran napszemüveget, telefont vagy órát akarnak maguknak is. Ha már a gyerek úgyis szeretne magának egy órát, hogy azt játszhassa, hogy ő is felnőtt, akkor adj olyat neki, ami hasznos is számára.

Az Octopus egy ikonokkal működő vízálló okos "óra", mellyel a 3-8 éves gyerekek megérthetik az idő jelentőségét és helyes szokásokat tudnak kialakítani. 

A gyerek első karórája

3 évesen még a számokat a gyerekek nem ismerik, de az Octopus, 500 ikonjának köszönhetően, könnyen olvasható és értelmezhető, így a különböző időpontokhoz egyszerűen tudnak eseményeket kapcsolni. Pl. 7 órakor fogmosás

Időbeosztás gyerekeknek

Az órán megjelenő ikonok alapján pontosan érthető, hogy milyen feladatot kell elvégezni. Ezzel erősödik a gyerekek felelősség tudata, önállósága és önbecsülése.
Az emlékeztetőket a szülők a telefonjukon tudják beállítani, ami a gyermek óráján jelenik meg egy enyhe vibráció kíséretében.

_product016_s.jpg

Segítség a nevelésben

A rendszer képes jó szokások kialakításában segítséget nyújtani anélkül, hogy a gyermek túlterhelődne. Segít a szülőnek következetesnek, koherensnek, kiszámíthatónak lenni, az elvárásaikat tisztázni és hogy egyszerre csak néhány feladatot tanítsanak meg a gyermeknek.
Egy bevált és bizonyított módszer bevezetését teszi lehetővé. Pl. a gyerekek könnyebben tanulnak, ha konkrét tennivalót fogalmaznak meg nekik. Az Octopus segít a feladatokat lebontani részeire, hogy a gyermek lépésről lépésre tudjon végighaladni egy nagyobb feladaton.

_product010_s.jpg

A gyerekkel együtt nő

Ahogy a gyermek fejlődik, később már lehet digitálisan majd analóg módon megjeleníteni rajta az időt. De az egyes funkciók csak adott életkorban jelennek meg.
Kornak és nemnek megfelelő, előre beállított rutinok közül választhatunk, de mi is kialakíthatunk szabadon az alkalmazásban, mely Bluetooth-on keresztül szinkronizálódik az órával. Minden lényeges adat az óra memóriájában tárolódik, így a rendszer nyomon tudja követnie a fejlődést.

lifestyle006_s.jpg

És még szórakoztató is

Mivel ez egy eszköz és nem játék, ezért nincsenek rajta videójátékok vagy üzenetküldő rendszer. De bekapcsolható egy gamifikációs lehetőség. A gyerkőc a feladatok teljesítésével különböző virtuális jelvényeket tud megszerezni, így játékosan és jutalmazva könnyebben végezhet el olyan feladatokat, amiket korábban nem tett volna meg.

A képe forrása és további info: http://octopus.watch/

Hasznos eszköz lehet ez a gyereknek? És a szülőknek?
Szerinted ennek segítségével a gyerekek valóban megérthetik jobban az idő jelentőségét?
Írd meg véleményedet kommentben! Kíváncsiak vagyunk, te mit gondolsz.

Érdekelnek a további okos eszközök? Ne maradj le róluk! Kattints erre a képre és...

heti_hirlevel_002.png

Kövess minket a Facebook-on is! Lájkold a Smartify Facebook-oldalát.

Nyomj egy lájkot, hogy tudjuk tetszett ez a bejegyzésünk.
Kattints a megosztásra, hogy minél többen halljanak erről a lehetőségről!
Szólj hozzá!
Címkék: gyerek okosóra

A bejegyzés trackback címe:

https://smartify.blog.hu/api/trackback/id/tr1012439291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Házirend

Az értelem és a jóindulat elvárt ezen az oldalon. Örülünk, ha a véleményedet - legyen az pozitív vagy negatív - meg is indoklod. Ha szerinted a hozzászólásod ezen feltételeknek nem tesz eleget, inkább ne küldd el. Fenntartjuk a jogot, hogy a rosszindulatú, pocskondiázó, spammelő stb. hozzászólásokat kimoderáljuk.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük! :)

süti beállítások módosítása