SMARTIFY

Okos eszközök a világ minden tájáról

A tradíció és az innováció találkozásából született meg a világ első okos jógamatraca

2017. április 10. 21:19 - Smartify

mat_new_big_01_s.jpg

Szeretnél jógázni, csak épp nincs időd normálisan órára járni? Vagy nem szeretsz másokkal együtt jógázni? De mégis szeretnél a jógában fejlődni? Akkor figyelj, mert most ez neked segítség lesz.

Úgy gondolod, hogy a technológia és a jóga nehezen ötvözhető? Szerintünk ezt gondold újra. Ugyanis itt a Smartmat egy olyan okos jógamatrac, ami nem csupán egy szenzorokkal felszerelt matrac, de egy virtuális jógaoktatót is kapsz hozzá.

A Smartmat megfigyeli a mozdulataidat és azonnal személyre szabott visszajelzéseket ad, hogy hogyan tudod tökéletesíteni a pózokat.

Első lépésként egy mozdulatsort kell végigcsinálni, amivel az alkalmazás felméri a testalkatodat, a méreteidet és a személyes határaidat.

Ha ez megvan, onnantól kezdve már teljes mértékben rád hangolódik és érzékeli, hogy mit hogyan csinálsz.

Ahogy fejlődsz, úgy fogja az addig eltárolt adataidat frissíteni, így a későbbiekben még jobb tanácsokat fogsz kapni.

img_0049_x.jpg

Az alkalmazáson belül rengeteg jóga gyakorlatot és stílust találsz. Ha ez nem lenne elegendő, akkor további leckéket tudsz megvásárolni a SmartMat áruházban.

A rendszer érzékeli, ha egy pózt nem megfelelően végzel el és kedves jelzi ezt neked. Megmutatja és elmagyarázza, hogy mit tegyél annak érdekében, hogy még tökéletesebben tudd kivitelezni a gyakorlatot.

Háromféle módon is tudod használni a matracot:

1. Otthoni gyakorlásra

Ez való a kezdőknek vagy bárki másnak, aki inkább a saját otthonában szeretne jógázni. Válassz egyet az előre programozott jógaórák közül a SmartMat App-ból, majd kövesd az audio és vizuális utasításokat, ahogy azok végigvezetnek a lépéseken. Természetesen menet közben valós idejű visszajelzést fogsz kapni.

2. Jóga órán

Ha elviszed magaddal egy jógaórára, akkor ott menet közben ugyanúgy szükséged lehet visszajelzésekre, amit nem csak az ottani oktatótól, hanem az alkalmazástól is megkaphatsz akár egy fülhallgatón vagy csak a képernyőn keresztül. 

3. Zen mód

Ekkor a SmartMat csendben követi a jógázásodat a háttérben anélkül, hogy valós idejű visszajelzést adna, de eltárol mindent neked, hogy később vissza tudd nézni. Ez azt jelenti, miután vége az órának, be tudsz lépni az alkalmazásba és meg tudod nézni, hogyan csináltad a gyakorlatokat, és láthatod, hogy melyekre kell kiemelt figyelmet fordítani a következő alkalommal.

mat_cr.jpg

Amúgy teljesen úgy néz ki, mint egy hagyományos jóga matrac, feltekerhető és magaddal tudod vinni. De használatkor már észre fogod venni a különbséget. Az anyaga tartós eco PVC 100%-osan latex mentes és SmartGrip Surface technológiával készül. 6 mm vastag, 66cm széles és 180 cm hosszú.

Teljes feltöltés esetén 6 óráig bírja az akkumulátora és Bluetooth-on keresztül kommunikál a telefonoddal, tableteddel. És mivel nem kell a működéséhez internet kapcsolat, így akár a parkba is magaddal tudod vinni.

A képek forrása és további információ: https://www.smartmat.com/

Szerinted jó lehet ezen a matracon jógázni? Valóban fogunk jógázni vagy csak imitálni fogjuk az egészet? Kiválthatja ez a matrac a jógaoktatót?
Írd meg véleményedet kommentben!

Érdekelnek a további okos eszközök? Ne maradj le róluk! Kattints erre a képre és...

heti_hirlevel_002.png

Kövess minket Facebook-on is! Lájkold a Smartify Facebook-oldalát.

Nyomj egy lájkot, hogy tudjuk tetszett ez a bejegyzésünk.
Kattints a megosztásra, hogy minél többen halljanak erről a lehetőségről!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://smartify.blog.hu/api/trackback/id/tr5612415605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Macskahegyi Daniela 2017.04.11. 15:43:08

"Szeretnél jógázni, csak épp nincs időd normálisan órára járni?"

A jóga többek között éppen arról szól, hogy szakítasz időt az órákra és magadra, minden külső nyomás ellenére is.

Házirend

Az értelem és a jóindulat elvárt ezen az oldalon. Örülünk, ha a véleményedet - legyen az pozitív vagy negatív - meg is indoklod. Ha szerinted a hozzászólásod ezen feltételeknek nem tesz eleget, inkább ne küldd el. Fenntartjuk a jogot, hogy a rosszindulatú, pocskondiázó, spammelő stb. hozzászólásokat kimoderáljuk.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük! :)

süti beállítások módosítása