SMARTIFY

Okos eszközök a világ minden tájáról

Okos konnektorral is kezdheted az otthonod okosítását

2017. augusztus 26. 17:25 - Smartify

hs100_01_s.jpg

Izgat a téma, de még nem akarsz fejest ugrani az otthonod okosításába? Inkább csak kipróbálnád? Akkor gondolkozz el azon, mit irányítanál szívesen a telefonodról.

Akkor a legegyszerűbb ezt megoldani, ha valami olyan eszközt akarsz kontrollálni, amit bedugnál a konnektorba. Ez lehet a ventillátort, az éjszakai világítás, a vasalót vagy akár a karácsonyi fénysort is. Hogy ezeket tudd irányítani a telefonoddal, csak be kell dugnod az okos dugaljba és máris vezérelhetővé válnak.

Nézd meg ebben a videóban, hogyan működik:

Az okos dugalj egy igazi kényelmi dolog. Ugyanis az ágyból irányíthatod az eszközöket. Ezen kívül pedig biztonságot is nyújtanak, hiszen ezek az eszközök programozhatóak is. Vagyis képes időzítve fel és lekapcsolni az eszközöket, így a betörők azt hihetik, hogy otthon vagyunk, miközben épp a tengerparton sétálunk.

Az okos konnektorhoz csatlakoztatott készülékeket bárhonnan irányíthatod, ahol van internet. Ebben segítségedre lesz az ingyenes Kasa alkalmazással.

hs100_03_s.jpg

A megjelenése egyszerre elegáns és egyszerű, így nem kelt nagy feltűnést, könnyen belesímul a környezetébe.

Gondolj csak a vasalóra vagy a hajsütőre. Többé már nem kell azon aggódni, hogy kikapcsoltad-e őket. Könnyen időzítheted a bekapcsolást vagy a kikapcsolást.

kasa-scenes.jpg

Az ingyenes Kasa alkalmazás bármilyen Android ( 4.1 vagy frissebb ) vagy iOS ( iOS 8 vagy frissebb ) okostelefonra telepíthető. Sőt még az Amazon Echo rendszerével is összekapcsolhatod, hogy hanggal tudd vezérelni.

VÁSÁROLD MEG A SMARTIFY WEBSHOPBAN! 

IRÁNY A WEBSHOP » 

Hasznosnak találod ezt az eszközt? Szívesen használnád? Vagy nem hiszel ebben a megoldásban?
Írd meg véleményedet kommentben! Kíváncsiak vagyunk, te mit gondolsz.

heti_hirlevel_002.png

Kövess minket a Facebook-on is! Lájkold a Smartify Facebook-oldalát.

Nyomj egy lájkot, hogy tudjuk tetszett ez a bejegyzésünk.
Kattints a megosztásra, hogy minél többen halljanak erről a lehetőségről!
12 komment
Címkék: okos otthon

A bejegyzés trackback címe:

https://smartify.blog.hu/api/trackback/id/tr1512780976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.08.28. 06:32:00

Ki használ már olyan eszközt amit konnektorból kapcsolgatna, kapjon-e áramot? Agyhalottság, nincs értelme. Raadásul randa nagy bumszli.

panteon 2017.08.28. 08:18:42

Qva Jó!!!
Akvárium világítás időzítés, ha elutazom az egész házban felváltva kapcsolgatható a villany,a TV-t rádiót is hogy hang is legyen, olyan mintha otthon lennék. Az összes Standby funkciós kütyüt lekapcsolja estétől reggelig., TV, Wifi stb..

Netuddki. 2017.08.28. 08:40:39

Biztos, aki tudja mire használni, annak kellhet. De hogy a vasalót és a hajsütőt nem erről fogja senki kapcsolgatni, az 100%.
Ahogy a világítást se. Sokkal olcsóbb időzítővel is megoldható.

@panteon: A TV-hez meg kapcsolható elosztót kell használni. Ha nézed akkor bekapcsolod, különben meg ki. Így csak akkor fogyaszt standby a TV-d amikor nézed. Ugyanígy a WiFi-t is.

Netuddki. 2017.08.28. 08:42:51

@Netuddki.: Ha akkora nagy királyság lenne, akkor már régen elterjedt volna. Volt idő hozzá bőven. De érdekes módon, 10 év alatt sem sikerült értelmes vásárlói igényt gerjeszteni az ilyen cuccokhoz.

Netuddki. 2017.08.28. 08:44:42

@panteon: A Lidlben időnként lehet kapni "fillérekért" olyan kütyüt, ami szimulálja a TV fényeit, és nem is fogyaszt annyit amennyit egy TV.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.08.28. 08:58:41

@panteon: erre már 50 éve vannak órás kapcsolók

Medgar 2017.08.28. 09:07:46

Ilyenből nekem is van kettő a polcon, nem igazán látom mire használhatnám.

VT Man 2017.08.28. 10:34:35

A vasaló rossz példa, sõt, egyenesen tûzveszélyes!

Ha be van dugva, rossz helyre tévr, és véletlenül bekapcsolod a konnektort, az kellemetlen lehet.

1100011 2017.08.28. 10:52:32

A cikkíró pedig kezdhetné a blogolást a helyesírás, a magyar nyelv és úgy általában az írás megtanulásával.
(Utóbbi nem azonos az ábécé nagy részének ismeretével.)

MaCS_70 2017.08.28. 11:10:46

@Netuddki.: A Lidlben még nem láttam, de az Aldiban gyakran kapható tévészimulátor, 4-5e Ft-ért. Ennyit megér, egészen elfogadhatóan utánozza a tévé fényeit.

Az okoskonnektornak akkor van értelme, ha valóban fontos, hogy távolról vezéreljünk valamit. Lakáson belül általában bőven elég és sokkal olcsóbb saját távirányítós dugaljakat használni.

MaCS

Skywatcher 2017.08.28. 11:15:23

Én évek óta gondolkodok ezen, hogy mire tudnám használni. Egyszer már majdnem meg is vettem egyet, mert akciós volt valami 9990 ftért. De aztán megintcsak belegondoltam, mit akarok én távolról vezérelni?
Jelenleg van egy 4 kamerás rendszerem a ház körül, erre bármikor rá tudok nézni akár a melóhelyről, akár külföldről. Ha riasztás van (megadott területen mozgás van, kábelszakadás, akármi), akkor küld üzenetet, tolja fel a képeket FTP-re, stb.
Az akvárium, medence keringető, kerti szökőkűt tök hagyományos, 990 ftos forgótárcsás időzítőkapcsolón van. A halakat egy 3000 ftos kinai forgódobos etető eteti.
A kávéfőző, mosógép, mosogatógép programozható, mikor kapcsoljon be.

Tehát jelen pillanatban nem látom, mi az, amit én mobilról, távolról ki/bekapcsolgatni akarnék...

_Epikurosz_ 2017.08.28. 11:43:57

Ezt sima időzítőssel is meg lehet csinálni, egy-két ezresért kapsz bármely barkácsboltban. A vasalót meg ellenőrizd csak duplán, ha olyan hülye vagy, hogy az utolsó pillanatban állsz neki vasalni. Valamint: mit csinál a dugalj, ha áramszünet van? Az enyém bekapcsol. Vasalót ráraknál ilyenre? Na látod. Majd ha túlfesz meg szünet esetén is demonstrálják a megfelelő működést, meg ha hackelhetetlen lesz a kütyü, akkor visszajöhetnek kuncsorogni.

Házirend

Az értelem és a jóindulat elvárt ezen az oldalon. Örülünk, ha a véleményedet - legyen az pozitív vagy negatív - meg is indoklod. Ha szerinted a hozzászólásod ezen feltételeknek nem tesz eleget, inkább ne küldd el. Fenntartjuk a jogot, hogy a rosszindulatú, pocskondiázó, spammelő stb. hozzászólásokat kimoderáljuk.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük! :)

süti beállítások módosítása