SMARTIFY

Okos eszközök a világ minden tájáról

4 hónap alatt átlagosan 8%-kal csökkenti a testzsírt ez a speciális fülhallgató

2017. augusztus 09. 16:04 - Smartify

diet-398612_860.jpg

Miért lehet az, hogy valaki sokat eszik és nem hízik, más pedig alig eszik és csak úgy mennek fel rá a kilók? Ennek az az oka, hogy az agyunk nem egyformán szabályozza a szervezetünkben a zsír tárolását. 

Az idegtudomány már tudja, hogyan lehet ezt a rendszert befolyásolni és most egy California-i startup elkészítette azt az okos eszközt, amelyik nem invaziv módon képes megoldani ezt a helyzetet. Tehát ha használjuk, akkor csökken a szervezetünkben az eltárolt zsírmennyiség.

Hogy is működik? Az agynak arra a részére fejt ki hatást, amely a zsír tárolását szabályozza. Kis elektromos impulzusokkal stimulálja a a vesztibuláris rendszert, amely a fül mögül az agyhoz vezet.

Napi 45 percnyi stimulálással az agy azt érzékeli, hogy a test fizikailag aktívabb, és arra sarkallja az agyat, hogy csökkentse a tárolt zsírmennyiséget. Ez növeli a zsírégetést, csökkenti az étvágyat és aktiválja a metabolikus hormonokat. Ezt a megoldást évek óta használják, de ez az első alkalom, hogy egy nem invazív (vágás, szúrás, külső beavatkozás nélküli) megoldással lehet eredményeket érni.

Dióhéjban így működik:

A startup alapítói, Dr. Jason McKeown és Dr. Paul McGeoch idegtudósok, eredményes kutatásokat végeztek erre vonatkozóan.

A kísérletek során egy órán belül szignifikáns változás történt mind az étvágy és mind az anyagcsere hormonok inzulin és leptin esetében.

modius-collage-wearable-tech-that-helps-you-lose-weight-by-healthista-600x600.png

Jelentősen nőtt a zsíranyagcseréből származó energia aránya is. Egy 16 hetes időszakban, amikor átlagosan hetente három órát használták, az átlagos zsírcsökkenése 8% volt. Ezeket az eredményeket úgy érték el, hogy nem volt változás az étkezésben vagy a mozgás terén.

Az eszköz használata egyszerű. A fül mögötti területet meg kell tisztítani, majd az eszközt a fül mögé kell tapasztani. A bekapcsolás után az applikáció segítségével tudjuk vezérelni és nyomon követni a használatát. Megmutatja, hogy mennyi ideig használtuk már ezen a napon vagy héten, mennyi alkalommal használtuk és mennyivel csökkent a testsúlyunk. 

430e103d00000578-4768796-image-a-31_1502130979244.jpg

Az eszközt még csak pár napja rakták ki az Indiegogo-ra, de máris a célnál 6x több pénzt gyűjtöttek. Ha kérdéseid vannak az eszköz használatával vagy működésével kapcsolatban, akkor látogass el a hivatalos weboldalra is. 

Hasznosnak találod ezt az eszközt? Szívesen használnád? Vagy nem hiszel ebben a megoldásban?
Írd meg véleményedet kommentben! Kíváncsiak vagyunk, te mit gondolsz.

heti_hirlevel_002.png

Kövess minket a Facebook-on is! Lájkold a Smartify Facebook-oldalát.

Nyomj egy lájkot, hogy tudjuk tetszett ez a bejegyzésünk.
Kattints a megosztásra, hogy minél többen halljanak erről a lehetőségről!
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://smartify.blog.hu/api/trackback/id/tr7612730626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brumm.a.tejbe 2017.08.09. 18:15:33

Az ötlet nagyon jó, de még elég drága :(

Házirend

Az értelem és a jóindulat elvárt ezen az oldalon. Örülünk, ha a véleményedet - legyen az pozitív vagy negatív - meg is indoklod. Ha szerinted a hozzászólásod ezen feltételeknek nem tesz eleget, inkább ne küldd el. Fenntartjuk a jogot, hogy a rosszindulatú, pocskondiázó, spammelő stb. hozzászólásokat kimoderáljuk.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük! :)

süti beállítások módosítása