SMARTIFY

Okos eszközök a világ minden tájáról

Turbózd fel a légkondidat mesterséges intelligenciával

2017. június 25. 20:36 - Smartify

ambi-climate-ai-air-conditioner-04_s.jpg

A nyári hőségben élvezettel használjuk a légkondikat. Sokan azonban nem megfelelően állítják be a készülékeket, ezért nem csak a komfortérzetük nem lesz megfelelő, de még az energiafogyasztást is túlságosan megnövelik. Ezt hivatott orvosolni ez az eszköz.

Az Ambi Climate 2.0 a legtöbb, távirányítóval működtethető légkondicionáló berendezéshez tud csatlakozni, így egyrészt a mobilunkról is irányíthatóvá válnak a légkondik, de ami még ennél is jobb, hogy a beépített mesterséges intelligencia pontosan be tud mindent állítani a személyes igényeinknek megfelelően.

A rendszer nem csak egy, hanem egyből hat tényezőt vesz figyelembe, hogy a levegő hőmérséklete mindig tökéletes legyen. Ezek a tényezők:

  • a hőmérséklet
  • a páratartalom
  • az időjárás (online időjárási adatokat figyel)
  • a napfény
  • a napszakok
  • a komfortérzet

A beépített érzékelők alapján automatikusan beállítja a klímát, ami komfortossá teszi a levegőt és akár 30%-os energiamegtakarítást is eredményezhet.

ambi-climate-ai-air-conditioner-03_s.jpg

Ehhez a kompakt eszközhöz egy alkalmazás (iOS, Android) is kapcsolódik, melynek segítségével a rendszer megismeri a személyes preferenciákat. Ebben láthatjuk az aktuális és az elmúlt időszak adatait és az energiafelhasználást is.

Képes megtanulni az egész család viselkedését, hogy előre be tudja állítani a berendezést. Oda tud figyelni a rendszer a gyerekekre és a háziállatokra is. A geolokációs érzékelésének köszönhetően még mielőtt hazaérnénk már bekapcsol és ha már senki nincs otthon, akkor pedig kikapcsol automatikusan.

Együtt tud működni az IFTTT rendszerrel és az Alexa-val is, vagyis integrálható az okosotthonunk rendszerébe is.

ambi-climate-ai-air-conditioner-02_s.jpg

Természetesen az applikációval manuálisan is beállíthatod a működést a teljes kényelem érdekében. Ha még többet szeretnél megtudni erről az eszközről, akkor kattints ide.

Te hasznosnak találod ezt az okos eszközt? Szívesen használnád? Vagy nem hiszel ebben a megoldásban?
Írd meg véleményedet kommentben! Kíváncsiak vagyunk, te mit gondolsz.

Minden bemutatott termékről kérsz értesítést? Iratkozz fel a hírlevelünkre és hétfőnként minden fontos információt megkapsz tőlünk.
Csak kattints ide és add meg az adataidat! 
(nyugi vigyázunk rá, másnak nem adjuk oda)

heti_hirlevel_002.png

Kövess minket a Facebook-on is! Lájkold a Smartify Facebook-oldalát.

Nyomj egy lájkot, hogy tudjuk tetszett ez a bejegyzésünk.
Kattints a megosztásra, hogy minél többen halljanak erről a lehetőségről!
Szólj hozzá!
Címkék: okos otthon

A bejegyzés trackback címe:

https://smartify.blog.hu/api/trackback/id/tr6212619871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Házirend

Az értelem és a jóindulat elvárt ezen az oldalon. Örülünk, ha a véleményedet - legyen az pozitív vagy negatív - meg is indoklod. Ha szerinted a hozzászólásod ezen feltételeknek nem tesz eleget, inkább ne küldd el. Fenntartjuk a jogot, hogy a rosszindulatú, pocskondiázó, spammelő stb. hozzászólásokat kimoderáljuk.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük! :)

süti beállítások módosítása