SMARTIFY

Okos eszközök a világ minden tájáról

Mit tudhat egy okos tojástartó?

2017. május 06. 20:25 - Smartify

quirky-egg-minder-phone_s.jpg

Nem nagyon tévedünk, ha azt mondjuk, hogy előbb utóbb szinte minden alkalmazással irányíthatóvá válik. Nem maradhatnak ki ebből olyan hétköznapi tárgyak sem, mint a tojástartó.

De miért is szükséges okossá tenni egy tojástartót?
Ha több vásárlásból származó tojás is van otthon, akkor nem lehet tudni, hogy melyik a régebbi. Ha nem emlékszel pontosan, hogy mikor vásároltál tojást utoljára és hogy vajon ehető-e még. Vagy azt sem árt tudni, hogy mennyi tojás van egyáltalán otthon.

Ezekben a helyzetekben jön jól a GE és a Quirky együttműködéséből született Quirky Tojás Emlékeztető.

Amikor kinyitod a hűtőszekrényt, akkor maga a tojástartó érzékeli ezt és egy kék LED izzóval jelzi, hogy melyik tojás a legöregebb a tartóban, ugyanis minden egyes helynek saját szenzora és LED izzója van. Ha becsukod a hűtőajtót, akkor a LED fény is kialszik.

Ha pedig épp bevásárolsz, akkor a hozzá tartozó alkalmazáson keresztül távolról meg tudja mutatni, hogy mennyi tojás van a tartóban és a legrégebbi mikor került bele. Így soha többé nem fordulhat az elő, hogy feleslegesen vásárolsz tojást. Ennyire egyszerű!

quirky-egg-minder-app-s.jpg

A tartó összesen 14 tojást tud tárolni. A hagyományos hűtőkhöz tervezték, 37mm hosszút, 112mm széles és 81mm magas. A működéséhez két darab AA elem szükséges.

Az ötlet Rafael Hwang-tól származik és a Quirky közösségen keresztül 1266 ember véleményének segítségével alakította ki ezt a koncepciót.

Érdekelnek a további okos eszközök? Ne maradj le róluk! Kattints erre a képre és...

heti_hirlevel_002.png

Kövess minket a Facebook-on is! Lájkold a Smartify Facebook-oldalát.

Nyomj egy lájkot, hogy tudjuk tetszett ez a bejegyzésünk.
Kattints a megosztásra, hogy minél többen halljanak erről a lehetőségről!

A fényképek forrása:
https://www.digitaltrends.com/

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://smartify.blog.hu/api/trackback/id/tr6512484495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Metálvörös 2017.05.08. 11:16:32

Az a 37 mm inkább 370 akart lenni, vagy van egy 2 tojásos Nano változat is?
A hasznossága meg eléggé megkérdőjelezhető. A képen látható, hogy a boltban dobozban van a tojás. Nem jellemző, hogy meg lehetne bontani, 10 (illetve mintha a képen 12-es tartók lennének)-esével veszi az ember. Otthon meg fogja a BUTATOLL-at, és szépen ráírja a dobozra, hogy mikor vette. Persze aki már olvasni is elfelejtett a digitális világban, annak valóban nélkülözhetetlen... Nekik feltétlen szükségük lesz még egy okosfülhallgatóra, ami folyamatos Belégzés... Kilégzés... mantrával segít az örök élet elérésében

Gyurikutya 2017.05.08. 19:06:42

@Metálvörös: Pontosan így gondolom én is. Lassan elérünk oda, hogy az okos izék átveszik az uralmat a Homo Sapiens (okos ember) élete felett. Az ember meg majd szolgálja ezeket a tökéletesen felesleges ketyeréket. Szép új világ!

D2 2017.05.08. 21:56:32

Öhöm, hány doboz tojás árába fáj az okoskütyü? Ha valaki egyedül van, kibírja másnapig, ha véletlenül mégsincs otthon tojás. Ha meg 6 éhes szájat etet, akkor rutinból dobja be a 2×18-as dobozt, ha szerencséje van, 2 estére is kitart.
Komolyan. Ki használ ilyet? Miért éri meg?

Smartify 2017.05.17. 20:17:25

@Metálvörös: Köszönjük a hozzászólásodat! Valóban elírtuk a méretet. Azért azt ne feledjük, hogy mindenkinek másképp zajlik az élete. Azért mert valaki ilyet vesz még nem felejtett el írni a butatollal és nem is kell őt ki és belégzésre emlékeztetni.

Smartify 2017.05.17. 20:20:15

@Gyurikutya: Köszönjük hozzászólásodat! Valóban sokan függővé válnak a kütyüiktől, azonban azt vizionálni egy okos tojástartóból, hogy máris mi szolgáljuk őket szerintünk egy kicsit erős.

Smartify 2017.05.17. 20:21:34

@D2: Köszönjük a hozzászólásodat. Valóban vannak olyan esetek, amikor nem jelent megoldást ez az eszköz, de nem szabad arról megfeledkezni, hogy vannak olyan emberek, akiknek igenis egy ilyen eszköz nagy segítséget jelent.
Hogy miért éri meg? Azt pedig leírtuk a bejegyzésben. :)

Gyurikutya 2017.05.17. 21:23:23

@Smartify: Csakhogy nem állítottam ilyet. "Az ember meg MAJD szolgálja ezeket a tökéletesen felesleges ketyeréket. Szép új világ!" - ezt írtam.

Házirend

Az értelem és a jóindulat elvárt ezen az oldalon. Örülünk, ha a véleményedet - legyen az pozitív vagy negatív - meg is indoklod. Ha szerinted a hozzászólásod ezen feltételeknek nem tesz eleget, inkább ne küldd el. Fenntartjuk a jogot, hogy a rosszindulatú, pocskondiázó, spammelő stb. hozzászólásokat kimoderáljuk.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük! :)

süti beállítások módosítása