SMARTIFY

Okos eszközök a világ minden tájáról

Okos megoldás a bevásárlólista hatékony elkészítésére

2017. május 03. 19:57 - Smartify

girl_scan_genican_s.jpg

Mit is kell venni a boltban? Van otthon tészta? A gyerekeknek van még zabpehely? Mosóporral hogy állunk? Gyakran marad ki valami még akkor is, ha bevásárlólistát vezetünk. De sokszor az is előfordul, hogy valamit feleslegesen vásárolunk be. Ezekre a helyzetekre van megoldás.

A GeniCan egy innovatív eszköz az okos otthonok piacán. Forradalmasítja az emberek vásárlási szokásait, egy egyszerű, de mégis gyakori probléma megoldásával.

Ebben a felgyorsult világban nehezen tudjuk nyomon követni, hogy éppen mikor mi fogyott el otthon és könnyen előfordul, hogy a következő bevásárlásnál sem pótoljuk, mert egyszerűen elfelejtjük. Ha pedig házhoz szállítással oldjuk meg a bevásárlást, akkor is csak azt fogják elhozni, amit meg is rendeltünk, így ha valamit nem írtunk fel a listára, akkor azt nem is fogjuk megkapni.

A GeniCan egyedülálló és automatizált módon biztosítja az elfoglalt családok számára, hogy könnyedén létrehozhassák és frissíthessék a bevásárlólistájukat, így időt és pénzt takaríthatnak meg.

Nagyon egyszerű a rendszer. Az eszközzel rögzíthetjük a szemetesbe kerülő dolgokat vonalkódjuk alapján. Az így beolvasott termékek automatikusan bekerülnek WiFi-n keresztül a telefonon vezetett bevásárlólistába.

geni_can_in_can_s.jpg

Mi van, ha egy almacsutkát vagy egy wc papír gurigát dobunk ki, aminek nincs vonalkódja?
Ebben az esetben egy pár másodpercig a scanner elé kell tartani a tárgyat vagy a kezünket és elkezd beszélni hozzánk az eszköz. Megkérdezi, hogy milyen termékről van szó és hangfelismeréssel rögzíti azt. Természetesen ez a tétel is azonnal hozzáíródik a listánkhoz.

Mi van, ha valami olyat dobok ki, amit nem akarok hozzáadni a listához?
A GeniCan csak olyan tételeket rögzít, amelyeket szándékosan szkenneltünk be vagy adtunk hozzá a hangfelismerés segítségével. Ha egy dolgot csak egyszerűen kidobtunk a szemetesbe, attól az még nem kerül fel a listára.

genican_closeup_kitchen_s.jpg

A telefonon futó alkalmazás is pontosan tudja mindazt, amit a kukánál található eszköz. Vagyis az Andriod vagy iOS rendszereken futó app vonalkód scanner és hangfelismerő technológiát is tartalmaz.

Maga az eszköz 4db AA elemmel működik és ezekkel kb. 1 évig használható. Egy gyors elemcsere után ismét tudjuk használni. Kialakításának köszönhetően a legtöbb szemetesre egy mozdulattal rögzíthető.

A fényképek forrása és további info: http://www.genican.com/

Szerinted mennyire praktikus megoldást találtak a bevásárlólista vezetésére? Te használnád ezt az eszközt?
Írd meg véleményedet kommentben! Kíváncsiak vagyunk, te mit gondolsz.

Érdekelnek a további okos eszközök? Ne maradj le róluk! Kattints erre a képre és...

heti_hirlevel_002.png

Kövess minket a Facebook-on is! Lájkold a Smartify Facebook-oldalát.

Nyomj egy lájkot, hogy tudjuk tetszett ez a bejegyzésünk.
Kattints a megosztásra, hogy minél többen halljanak erről a lehetőségről!
7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://smartify.blog.hu/api/trackback/id/tr2412475689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Norman Nailer 2017.05.04. 12:36:05

Szerintem nem triviális, hogy mi alapján ismeri fel vonalkódból a terméket. Lehet, hogy Amerikára van ilyen adatbázisa, de kétlem, hogy pl. a CBA sajátmárkás tejföl benne van (már ha valakinek arra van gusztusa)

sZulamith 2017.05.04. 12:48:16

Nálam ez nagyon egyszerű. A hűtőn mágnessel rögzített listára felírom az elfogyott terméket, a listát meg viszem magammal. Már csak arra kell ügyelnem, hogy a lista ne maradjon otthon:)

s 2017.05.04. 12:55:17

Az első határozott lépés az elhülyülés felé. Ne aggódjatok, ezt az ütemet tartva a jövő hétre elfelejtitek. :-)

s 2017.05.04. 12:57:42

A másik értékes észrevételem: amikor a cuccba való elemet dobod ki, akkor azt nem szkenneli be, mivel nincsen benne elem éppen. Hoppá. Homokszem került a gépezetbe.

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2017.05.04. 14:07:44

@s: Plusz attol, hogy valaminek a dobozat epp kidobom, nem biztos, hogy legkozelebb is meg akarom venni

s 2017.05.04. 14:17:10

@Firestarter.18: Tudom. Ezt írták is.

"A GeniCan csak olyan tételeket rögzít, amelyeket szándékosan szkenneltünk be vagy adtunk hozzá a hangfelismerés segítségével. Ha egy dolgot csak egyszerűen kidobtunk a szemetesbe, attól az még nem kerül fel a listára."

Ennyire nyilván nem hülye az eszköz.

Metálvörös 2017.05.08. 11:25:25

Amikor kidobok pl. egy kiürült ketchupos flakont, már késő elindulni a boltba, ott kellene lennie az újnak. De nem akarok mindenből kettőt tartogatni, akkor kell újat venni, ha várható, hogy a meglévő elfogy a következő bevásárlás előtt.
És ne felejtsük el, hogy mindjárt vagy 3 darab kellene a csodagépből, a szelektív kukák miatt. Vagy életszerűnek érzi bárki, hogy a szemeteket egyesével meglóbálom az egyik kuka előtt, hogy aztán a másikba dobjam?
@S: Az elemet ugye Te nem dobod a kukába, hanem elviszed egy elemgyűjtőig? ( ha már nem tölthetőt használsz)

Házirend

Az értelem és a jóindulat elvárt ezen az oldalon. Örülünk, ha a véleményedet - legyen az pozitív vagy negatív - meg is indoklod. Ha szerinted a hozzászólásod ezen feltételeknek nem tesz eleget, inkább ne küldd el. Fenntartjuk a jogot, hogy a rosszindulatú, pocskondiázó, spammelő stb. hozzászólásokat kimoderáljuk.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük! :)

süti beállítások módosítása