SMARTIFY

Okos eszközök a világ minden tájáról

Gyönyörű vezeték nélküli retro billentyűzet

2017. április 08. 19:42 - Smartify

b96118ced45042ba2b4548c2ba9314dc_original.png

Rengeteg megoldás létezik már arra, hogy a telefonokhoz vagy tabletekhez billentyűzetet kapcsoljunk. Biztos te is láttad már azt, amelyiket fel lehet tekerni. Van amelyik billentyűzet és tok is egyben. De ez most más. Ez épp annyira retro, mint különleges. Valahogy megidéz egy régi kort.

A Penna egy gyönyörűen megtervezett és igényesen kialakított mechanikus írógép ihlette vezeték nélküli billentyűzet tabletekhez, okos telefonokhoz, számítógépekhez. Minden klasszikus elemet tartalmaz, amit egy régi írógépen is meg lehet találni. Lekerekített gombok, sima élek, diszkrét színek.
És persze oda viheted, ahová csak akarod.

Két billentyűtípussal készítik el. A gyémánt típusú billentyűket arra tervezték, hogy könnyebb legyen rajta gépelni, mert szinte bármilyen szögben érintjük meg őket, máris működésbe lépnek. A króm billentyűk pedig a retro jegyében készültek és természetesen a rajtuk való gépelés sem annyira egyszerű, de így tényleg olyan élményünk lehet, mintha egy régi írógépet használnánk. Ahol pedig régen a papírt találtuk, oda tudjuk tenni a telefonunkat vagy tabletünket.

d6c6db4ea8145f6db637743d68af9dd4_original.jpg

Milyen eszközökkel használható?
- Android
- iOS
- Windows

Szóval nem kell azon aggódni, hogy talán a te eszközöddel nem fog működni. A billentyűzet kiosztást az eszköz oldalán tudjuk kiválasztani.

Speciális megoldás rajta, hogy a gyakran használt gombokhoz és mondatokhoz egy egyedi makró sávot alakítottak ki, hogy felgyorsítsák a gépelést. Egy másik fontos különlegessége, hogy egyszerre akár 5 eszközt is csatlakoztathatunk hozzá Bluetooth-on keresztül.

f516bb18317e4c75eec37eb1befb5247.jpgAz eszköz készenléti ideje egy töltéssel 6 hónap. Természetesen a tényleges használati idő a felhasználói szokásoktól függ. A billentyűzet súlya pedig nem haladja meg a 800g-ot. Ha magunkkal akarjuk vinni, akkor pedig egy nagyon igényes bőr táskát is tudunk hozzá választani, amibe a billentyűzeten kívül a telefonunk, tabletünk, kábelek, fülhallgató, egér, tollak is elférnek.

3e8257e757680297214cb5aa593cb147.jpg

Nekünk nagyon tetszik ez az eszköz. Azonban még nem lehet hozzájutni. Épp most indult a Kickstarter-en egy kampányuk.

Képek forrás és bővebb info: https://www.elretron.com/

Te mit gondolsz erről az eszközről? Használnál ilyet a tabletedhez vagy telefonodhoz?
Írd meg véleményedet kommentben!

Érdekelnek a további okos eszközök? Ne maradj le róluk! Kattints erre a képre és...

heti_hirlevel_002.png

Kövess minket Facebook-on is! Lájkold a Smartify Facebook-oldalát.

Nyomj egy lájkot, hogy tudjuk tetszett ez a bejegyzésünk.
Kattints a megosztásra, hogy minél többen halljanak erről a lehetőségről!

3 komment
Címkék: kiegészítő

A bejegyzés trackback címe:

https://smartify.blog.hu/api/trackback/id/tr4312410773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wrstjnethn 2017.04.09. 20:10:18

És olyan a hangja is, mint a réginek? :) A billentyűk lenyomásához szükséges erőről nem is beszélve...

DaveEr 2017.04.10. 10:46:52

Huuuu de tetszik.... mondjuk én már próbáltam a tablet + billentyű kombót, de sajnos nem életképes. Szórakozás: igen, komoly munka: nem.

Házirend

Az értelem és a jóindulat elvárt ezen az oldalon. Örülünk, ha a véleményedet - legyen az pozitív vagy negatív - meg is indoklod. Ha szerinted a hozzászólásod ezen feltételeknek nem tesz eleget, inkább ne küldd el. Fenntartjuk a jogot, hogy a rosszindulatú, pocskondiázó, spammelő stb. hozzászólásokat kimoderáljuk.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük! :)

süti beállítások módosítása