SMARTIFY

Okos eszközök a világ minden tájáról

Kiterjesztett valóság segítheti a focisták technikai fejlődését

2017. augusztus 22. 14:20 - Smartify

desc_kid_use_s.png

A labdarúgásban a taktikán túl a technikai tudás is nagyon fontos. Ennek a fejlesztésében lehet segítség ez az okos focilabda.

A DribbleUp csapata korábban már megalkotta az okos kosárlabdát, most pedig saját focilabdát fejlesztettek ki. Nézd meg ezen a videón, hogy mire lehet használni:

A rendszer három részből áll. Kell hozzá az okos labda, egy állvány, amire a telefonodat rakod és az ingyenes alkalmazás.

Ebből kifolyólag bárhol megteremtheted a gyakorlás lehetőségét, legyél akár otthon vagy kint a pályán.

ball_infographic_s_magyar.png

Amikor a labdát összekapcsolod az okos telefonoddal, egy kiterjesztett valóságot hozol létre, ami valós időben képes követni, hogy mit csinálsz a labdával. Több ezer adatot képes beolvasni és ezek elemzésével ad visszajelzést a teljesítményedről.

Az alkalmazásban egy virtuális tréner veszi kezébe a fejlesztésedet. Ahhoz, hogy egyre jobban bánj a labdával, különböző feladatokkal lát el. A gyakorlatok végrehajtása során folyamatos visszajelzéseket mond. Végül pedig kielemzi és leosztályozza az egyes mozdulataidat, így pontosan tudod majd, hogy hol és hogyan tudsz fejlődni.

graded_training_s.png

Ami a rendszer különlegessége, hogy a labdának semmilyen energiaforrásra nincs szüksége, tehát nincs benne akkumulátor, ami lemerülhetne vagy elromolhatna. Nem kell tölteni vagy cserélgetni benne az elemeket. Csupán csak a telefonunkra kell figyelni. Ráadásul a labda mellé az állványt is megkapjuk.

Háromféle terület fejlesztésében segít.

1. Lövések

Lövéspontosság követése
Virtuális kapus
Lövéssebesség mérése
Lövésadatok tárolása

flatiron_s.jpg

2. Labdakezelés

Dekázás mérése
Pontossági visszacsatolás
Labdakezelési oktatóanyagok
Bal és jobb láb gyakoroltatása

timesquare_s.jpg

3. Labdavezetés

Virtuális bóják
30 napos programok
Élő hang visszacsatolás
Vezetett edzés

park_s.jpg

Ahogy fejlődik a technikád, annál nehezebb gyakorlatokat ad a virtuális edződ. A három edzési terület több száz interaktív gyakorlatot tartalmaz.

Az edzéshez le kell helyezned az állványt és ráraknod a kamerát. Az app elindítása után a telefon kamerája elé kell helyezned a labdát, hogy felismerje azt. Utána már el is kezdheted az edzéseket.

Ha a telefonodat TV-hez is hozzá tudod kapcsolni, akkor igazán nagy élmény lesz a tv-ben kapott utasításokat követni.

ball_explode_s.jpg

A labda 3 méretben lesz kapható. A texturált felületének köszönhetően jól tapad. A kialakítása során figyeltek arra, hogy vízálló is legyen, így minden körülmény között használható.

A most futó Kickstarter kampányuk alapján leghamarabb októberben lehet hozzájutni 49 dollárért.

Hasznosnak találod ezt az eszközt? Szívesen használnád? Vagy nem hiszel ebben a megoldásban?
Írd meg véleményedet kommentben! Kíváncsiak vagyunk, te mit gondolsz.

heti_hirlevel_002.png

Kövess minket a Facebook-on is! Lájkold a Smartify Facebook-oldalát.

Nyomj egy lájkot, hogy tudjuk tetszett ez a bejegyzésünk.
Kattints a megosztásra, hogy minél többen halljanak erről a lehetőségről!
Szólj hozzá!
Címkék: sport

A bejegyzés trackback címe:

https://smartify.blog.hu/api/trackback/id/tr1712771444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Házirend

Az értelem és a jóindulat elvárt ezen az oldalon. Örülünk, ha a véleményedet - legyen az pozitív vagy negatív - meg is indoklod. Ha szerinted a hozzászólásod ezen feltételeknek nem tesz eleget, inkább ne küldd el. Fenntartjuk a jogot, hogy a rosszindulatú, pocskondiázó, spammelő stb. hozzászólásokat kimoderáljuk.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük! :)

süti beállítások módosítása