SMARTIFY

Okos eszközök a világ minden tájáról

Az okos fejvédő tovább fokozza a kerékpárosok biztonságát

2017. augusztus 13. 20:52 - Smartify

coros-linx-smart-helmet-01_s.jpg

Szoktál bringázás közben zenét hallgatni vagy telefonálni? Tudod, hogy ez az egyik legveszélyesebb dolog? Hiszen elnyomod a forgalom zaját, ami a kerékpározás során nagyon fontos, hogy elkerüljük a baleseteket. Nyilván lehet azt mondani, hogy ne hallgasson senki közben zenét. De vannak, akik a tiltás helyett inkább megoldást keresnek erre a helyzetre. Így tett egy Washington-i csapat is, akik megalkották ezt az okos bukósisakot.

A Coros LINX okos kerékpáros bukósisak egy integrált rendszer része, amely egy okos kormánynavigációból, egy alkalmazásból és magából a sisakból áll össze. Mindehhez pedig könnyen, vezeték nélkül tud csatlakozni a telefonunk.

A hangok továbbítása csontvezetéses technológiával történik, így a viselője biztonságosan hallgathatja a zenét, a hívásokat, a navigációt, a közlekedési információkat és emellett még a forgalom zaja is észlelhető lesz számára.

Csontvezetés

A hagyományos hallás során a hang terjedése a hallójárat-dobhártya-hallócsontok-belsőfül útvonal. A csontvezetés esetén a koponyacsontok rezgésein keresztül jut el a hang a belsőfülbe.

Kialakítása

A sisak karcsú kialakítású, nagy sebességnél alacsony légellenállású országúti kerekezéshez, jól szellőzik, így hűti a fejet a hosszú túrákon.

Egy kényelmes habszalag bélése van és egy racsnis rögzítő rendszerrel bír, amivel könnyen a különböző fejméretekhez és formákhoz igazítható. Ennek ellenére a súlya csupán 400 gramm.

Minden időjárásban jól használható, víz-, csepp- és izzadságálló (IPX5).

coros-linx-smart-helmet-02_s.jpg

Kormánynavigáció

A kormányra erősíthető kezelőfelülettel irányíthatóvá válik a hangerő, a zeneszámok lejátszása, a szüneteltetés / lejátszás és a hívások fogadása. A kompakt távvezérlő rugalmas rögzítő rendszerrel rendelkezik, amely minden típusú kormányhoz rögzíthető, és a gombok könnyen megtalálhatók úgy, hogy közben továbbra is szemmel lehet tartani az utat.

coros-linx-smart-helmet-03_s.jpg

Az alkalmazás

Az Android vagy iOS rendszereken futó alkalmazás letöltése után lehetőségünk van beállítani a GPS-útvonalat, a navigációt, a hangnavigációt, a hangkezelést, de nyomon követhetjük a statisztikáinkat is.
Az alkalmazás hangos navigációs utasításokat ad a fejvédőn keresztül és olyan statisztikákat kaphatunk, mint a sebesség, a távolság, az idő, a tempó és az elégetett kalória mennyisége.

Vészhívás

Egy sürgősségi riasztási rendszert is integráltak bele, amely akkor indul be, ha a G-szenzor a bukás jeleit észleli. A kijelölt személyeknek elküldi a GPS koordinátákat. Ehhez biztonsági tanúsítvánnyal rendelkezik az Egyesült Államokban (CPSC) és Európában.

coros-linx-smart-helmet-04_s.jpg

Miután a 4 színben kapható sisak USB kábelen keresztül feltöltődik, 10 órát meghaladóan lehet használni telefonálásra vagy zenehallgatásra.

Bővebb információért látogass el erre az oldalra: www.coros.com

Hasznosnak találod ezt az eszközt? Szívesen használnád? Vagy nem hiszel ebben a megoldásban?
Írd meg véleményedet kommentben! Kíváncsiak vagyunk, te mit gondolsz.

heti_hirlevel_002.png

Kövess minket a Facebook-on is! Lájkold a Smartify Facebook-oldalát.

Nyomj egy lájkot, hogy tudjuk tetszett ez a bejegyzésünk.
Kattints a megosztásra, hogy minél többen halljanak erről a lehetőségről!
Szólj hozzá!
Címkék: sport

A bejegyzés trackback címe:

https://smartify.blog.hu/api/trackback/id/tr4812743026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Házirend

Az értelem és a jóindulat elvárt ezen az oldalon. Örülünk, ha a véleményedet - legyen az pozitív vagy negatív - meg is indoklod. Ha szerinted a hozzászólásod ezen feltételeknek nem tesz eleget, inkább ne küldd el. Fenntartjuk a jogot, hogy a rosszindulatú, pocskondiázó, spammelő stb. hozzászólásokat kimoderáljuk.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük! :)

süti beállítások módosítása