SMARTIFY

Okos eszközök a világ minden tájáról

Különleges megoldással gyorsabb és biztonságosabb közlekedést biztosít a látássérülteknek ez az okos óra

2017. július 28. 19:42 - Smartify

sunu_band_001.png

Korábban bemutattunk egy okos órát, ami Braille-karaktereket jelenít meg a kijelzőjén. Most itt egy másik, ami egészen más segítséget nyújt a látássérültek számára.

Egy Boston-i csapat megalkotta a Sunu Band-et: egy hanglokátoros-okosórát, amely nem csak megkönnyíti az életüket, de gyorsabb és biztonságosabb haladást is biztosít számukra.

Segíti a viselőjét, hogy érezze a környezetét és elkerülje a baleseteket. A készülék hanglokátoros technológiát és a haptikus visszajelzést használ a térbeli tudatosság javítása érdekében.

Testre szabható kialakítással rendelkezik, így be lehet rajta állítani az érzékelési tartományt, az érzékenységet és a visszacsatolási beállításokat a hozzá kapcsolódó alkalmazásban.

sunu_band_003.jpg

A készülék érzékelési távolsága közel 4 méter. Ha a beállított távolságon belül kerül valamilyen akadály, akkor azt rezgéssel jelzi viselőjének. Legyen ez akár a lába előtt, vagy a felsőteste előtt.

Érzékeli az ajtókat és a küszöböket is és egy túlzsúfolt környéken is finoman elnavigálja a használóját.

Bluetooth (BLE) csatornán keresztül kommunikál a telefonnal. Az akkumulátor 4 órányi folyamatosan szonár használatot biztosít és 48 óra órányi órahasználatot.

sunu_band_002.jpg

20 mm-es óraszíjjal árulják, amely megfelel a legtöbb férfi és női méretnek. Jelen pillanatban csak az USA-ban és Mexikóban elérhető.

További részletekért látogass el erre a weboldalra: sunu.io/

Hasznosnak találod ezt az eszközt? Szívesen használnád? Vagy nem hiszel ebben a megoldásban?
Írd meg véleményedet kommentben! Kíváncsiak vagyunk, te mit gondolsz.

heti_hirlevel_002.png

Kövess minket a Facebook-on is! Lájkold a Smartify Facebook-oldalát.

Nyomj egy lájkot, hogy tudjuk tetszett ez a bejegyzésünk.
Kattints a megosztásra, hogy minél többen halljanak erről a lehetőségről!
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://smartify.blog.hu/api/trackback/id/tr3412696343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Házirend

Az értelem és a jóindulat elvárt ezen az oldalon. Örülünk, ha a véleményedet - legyen az pozitív vagy negatív - meg is indoklod. Ha szerinted a hozzászólásod ezen feltételeknek nem tesz eleget, inkább ne küldd el. Fenntartjuk a jogot, hogy a rosszindulatú, pocskondiázó, spammelő stb. hozzászólásokat kimoderáljuk.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük! :)

süti beállítások módosítása