SMARTIFY

Okos eszközök a világ minden tájáról

Lehet, hogy egy gép beszél hozzád? Így megtudhatod!

2017. június 02. 16:45 - Smartify

anti-ai-ai_01.jpg

Ahogy technológia fejlődik egyre több és több tudásra tesznek szert a gépek. Például ma már szinte tökéletesen tudják utánozni az emberi beszédet. Éppen ezért egy idő után nem fogunk tudni különbséget tenni, hogy egy emberrel vagy egy géppel beszélgetünk.

Míg a legtöbb fülhallgató a biometrikus intelligenciára vagy a nyelvfordításra összpontosít, egy új fülhallgató arra törekszik, hogy jelezze a használójának, hogy melyik hang származik embertől és melyik géptől.

A prototípus, amit csak Anti-AI AI-nak hívnak, a Google Tensorflow gépi tanulási szoftverével vizsgálja meg a beszédet és figyelmezteti a viselőt, ha az nem valódi embertől származik.

A koncepció bizonyítékául hozta létre öt nap alatt a DT kreatív technikai ügynökség csapata, akik a szintetikus hangok adatbázisának segítségével képezték ki az eszközt, hogy felismerje a mesterséges beszéd mintázatát.

Működés közben rögzíti a felhasználó közelében lévő hangokat, és feltölti azt egy a felhőben található neurális hálózatba. Ha emberek vesznek körül minket, akkor minden rendben van, és nem kapunk visszajelzést. Ha azonban egy robot van közöttünk és beszél hozzánk, akkor az eszköz érzékeli a szintetikus beszédet és figyelmezteti a minket.

anti-ai-ai_02.jpg

Azonban nem egy egyszerű, finom vibrációval vagy hanggal jelzi ezt az eszköz. Ehelyett termoelektromos hűtőelemet használ, amivel enyhén lehűti a nyakat.

Természetesen érdemes szem előtt tartani, hogy az Anti-AI AI ma még csak egy koncepció, de valami hasonlóra lesz szükségünk a jövőben, mivel a robotok és más hamisított hangok egyre gyakoribbak lesznek az életünkben.

A DT kutatói tovább finomítják a készüléket és javítják a különböző beszédminták megfejtésének képességét.

További info: https://rnd.dt.com.au/

Valóban szükségünk lehet a jövőben erre az eszközre? Tényleg segítséggel lehet a robothangok kiszűrésére? Vagy nem hiszel ebben a megoldásban?
Írd meg véleményedet kommentben! Kíváncsiak vagyunk, te mit gondolsz.

Érdekelnek a további okos eszközök? Ne maradj le róluk! Kattints erre a képre és...

heti_hirlevel_002.png

Kövess minket a Facebook-on is! Lájkold a Smartify Facebook-oldalát.

Nyomj egy lájkot, hogy tudjuk tetszett ez a bejegyzésünk.
Kattints a megosztásra, hogy minél többen halljanak erről a lehetőségről!
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://smartify.blog.hu/api/trackback/id/tr9412559323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Házirend

Az értelem és a jóindulat elvárt ezen az oldalon. Örülünk, ha a véleményedet - legyen az pozitív vagy negatív - meg is indoklod. Ha szerinted a hozzászólásod ezen feltételeknek nem tesz eleget, inkább ne küldd el. Fenntartjuk a jogot, hogy a rosszindulatú, pocskondiázó, spammelő stb. hozzászólásokat kimoderáljuk.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük! :)

süti beállítások módosítása