SMARTIFY

Okos eszközök a világ minden tájáról

Nem fogsz lerészegedni soha többé, ha ezt használod

2017. május 21. 20:33 - Smartify

proof_o_1_1_s.jpg

A nyár esti koktélok könnyen a fejébe szállhatnak az embernek és ha másnap munka van, akkor nehéz nap elé néz az ember. Érdemes nyomon követni, hogy hol van az a pont, amikor már több koktélt nem érdemes innunk.

Ebben segít ez a hordható karkötő, ami egy applikáció segítségével megmondja mennyi alkoholt fogyasztottunk már.

Bórkóstolás, céges buli, szülinapi party, bármelyiken előfordulhat, hogy többet iszunk a kelleténél és kellemetlen helyzet alakulhat ki. Azonban ha van egy objektív segítségünk, amelyik önmagától jelzi, hogy ennél többet nem érdemes innunk, akkor kellőképpen ki tudunk kapcsolódni, de mégsem fogunk magyarázatra szorulni a főnök, a család vagy szervezők előtt.

Furán nézne ki, ha a buli közepén a következő ital előtt a táskánkhoz nyúlnánk, elővennénk és fújkálnánk egy kis tölcsérbe, hogy kiderüljön a véralkohol szintünk.

proof_o_wristband_s.jpg

A Proof az első hordható alkoholszint mérő karkötő. A lényege, hogy a bőr felületén méri az alkohol molekulák mennyiségét. Ha túllépted az előre beállított határt, akkor rezgéssel, fény- és hangjelzéssel értesít. Nyilván nem tud megakadályozni, hogy tovább igyál, mert a célja csak annyi, hogy folyamatosan informálva legyél és ez alapján hozz döntéseket.

A buli előtt a karkötő hátuljába egy eldobható érzékelő lapot kell elhelyezni, ami 12 órán keresztül képes továbbítani az adatokat. A karkötőt viszont elég csak 4 naponta feltölteni.

Az eszközhöz tartozó alkalmazás, nem csak a saját állapotunk nyomon követésére és a riasztási értékek beállítására alkalmas, de megoszthatjuk a saját értékeinket a barátainkkal és mi is láthatjuk az ő értékeiket. Mi nem tudjuk elképzelni, hogy ennek milyen hasznossága lehet, de másnaposan talán vicces lehet a különböző görbéket elemezni.

proof_o_1_2_s.jpg

Ha szeretnél egy ilyet magadnak vagy csak további részletekre vagy kíváncsi látogass el erre az oldalra, ahonnan a képek is származnak: https://www.proofwearable.com/

Te hasznosnak találod ezt a terméket? Szívesen használnád? Vagy nem hiszel ebben a megoldásban?
Írd meg véleményedet kommentben! Kíváncsiak vagyunk, te mit gondolsz.

Érdekelnek a további okos eszközök? Ne maradj le róluk! Kattints erre a képre és...

heti_hirlevel_002.png

Kövess minket a Facebook-on is! Lájkold a Smartify Facebook-oldalát.

Nyomj egy lájkot, hogy tudjuk tetszett ez a bejegyzésünk.
Kattints a megosztásra, hogy minél többen halljanak erről a lehetőségről!
12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://smartify.blog.hu/api/trackback/id/tr5112528921

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Legalább látszik rajtad! 2017.05.22. 12:13:01

Mit üzen a web?Heti alkoholos hírek, költemények. Nézz magadra! Megint ittál? Csillog a szemed. Mondjuk jól áll. Túl sok inger ér a Heti sajtóból, az a baj. Hétszentség'17/20 2017. 05. 15. Jártunk a megnyitón, és beültünk reggelizni is a Typó...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RonIQa 2017.05.22. 08:24:34

Kütyü helyett (vagy annak hiányában) javasolom az orosz módszert: sós uborkát kell enni piálás előtt/közben, az nehezíti az alkohol felszívódását.
Valljuk be, nem az a probléma, hogy nem tudjuk megállapítani, elég volt-e már, hanem az, hogy nem tudjuk abbahagyni. ;)

Pierr Kardán 2017.05.22. 09:52:05

A sós uborka tényleg a legjobb módszer, csak nem a piálás előtt, vagy után, hanem helyette :-)

A karkötőre visszatérve, szerintem nem ér semmit. Ugyanis mire a bőr felületén megjelenik az alkohol, addigra már bőven túl tudtad inni magadat a vállalható szinten. Sokat ér egy olyan eszköz, ami azt mutatja, hogy bocs, de 6 pohárral ezelőtt kellett volna abbahagynod az ivást :-((

Bálint Bátori 2017.05.22. 10:11:38

Én megmondom mi a haszna a megosztás funkciónak: rárakja az apuka a gyerek karjára és úgy engedi el bulizni, otthon meg figyelgeti a görbéket, ha túl részeg, hazarendeli vagy értemegy.

M. Péter 2017.05.22. 10:32:16

@RonIQa: Ezért nincsenek részeg oroszok. :) Amúgy zsíros étel jobb.

Provokat Úr 2017.05.22. 11:38:45

@M. Péter: Ja, a legtutibb egy fél üveg Nutellát benyomni a buli előtt. Legalább négy-öt felessel később jön el a filmszakadás. Vagy ha nincs otthon, akkor egy szelet cukros-zsíros kenyér. Jó vastagon zsírozva, és annyi cukorral, hogy már leperegjen róla.

Provokat Úr 2017.05.22. 11:40:24

@Bálint Bátori: Ja, a gyerek meg rárakja annak a karjára aki vezet. Már látom is, ahogy a bulikban lesznek akiken nyolc-tíz ilyen karkötő is ott figyel majd. :-)

_B_ 2017.05.22. 12:52:49

Hát ez aztán kurva hasznos.
Csak az talál ki ilyet, aki nem szokott inni.
Két igazi megoldás van, ezeket nem árt ötvözni:
- Jó zsíros/olajos kajával telezabálod magad piálás ELŐTT
- Vizet is iszol KÖZBEN. Sok vizet. 1 sör után fél liter víz. Vagy 1:3-nál hígabb fröccs. Abból kb akármennyit meg lehet inni kajára!
+1: Sör+feles kombó tiltólisás!

agnesko 2017.05.22. 14:40:04

Én a karkötő továbbfejlesztéseként megcsinálnám, hogyha tovább iszol a jelzés után, akkor kezdje el rázni a kezed, hogy kilötyögjön a pia, és ne tudj tovább inni. :D
De, most komolyan: szerintem az ember érzi, mikor elég. Az meg karkötővel vagy anélkül is saját döntés, hogy iszol-e még.

Void Bunkoid 2017.05.22. 14:42:59

@_B_: pedig a kombó csodás dolog, nincs jobb, mint egy sör-unikum maraton.

Igaz, utána másnap késő délutánig vegetatív állapot :P

Nbl 2017.05.22. 14:44:01

@_B_: Jórészt egyet értek, bár nálam a sör + feles teljesen ok, a bor/fröccs + feles az igazán gyilkos ... egyébként én víz helyett az otthoni bemelegítésnél (általában éjfél után megyünk el otthonról, ott én márt nem is nagyon iszom, max 1-2 pohár sört v ilyesmit) mindig hosszú koktélokat iszom cukormentes üdítővel, pl a kedvencem egy Cuba Libréhez hasonló cucc, deci rum, 4 deci diétás kóla, minimum fél deci citromlé ...

bbwd 2017.05.22. 15:57:39

hidratálás, hidratálás, hidratálás :D

szanaImas 2017.05.22. 22:17:10

"Nem fogsz lerészegedni soha többé, ha ezt használod"

Fgadjunk, hogy simán. Egy nyamvadt gagyi karkötőt csak fel mersz tenni tétnek..?

Házirend

Az értelem és a jóindulat elvárt ezen az oldalon. Örülünk, ha a véleményedet - legyen az pozitív vagy negatív - meg is indoklod. Ha szerinted a hozzászólásod ezen feltételeknek nem tesz eleget, inkább ne küldd el. Fenntartjuk a jogot, hogy a rosszindulatú, pocskondiázó, spammelő stb. hozzászólásokat kimoderáljuk.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük! :)

süti beállítások módosítása