SMARTIFY

Okos eszközök a világ minden tájáról

Valakik nagyon merészen újragondolták a pénztárcák funkcióit

2017. április 11. 20:52 - Smartify

solar_wallet_03.jpg

Alapvetően két dolgot viszünk leginkább magunkkal bárhová megyünk is. Az egyik a telefonunk, a másik pedig a pénztárcánk. A telefonok folyamatosan fejlődnek (és persze a pénztárcát is helyettesíteni akarják), miért ne fejlődhetne ugyanígy a pénztárcánk is?

Már korábban bemutattuk az elhagyhatatlan okos pénztárcát. Viszont ez a mostani teljesen máshonnan közelíti meg ezt a hétköznapi használati tárgyat.

Sosem gondoltuk, hogy ennyi lehetőséget rejt egyetlen pénztárca. Ez a Solar Wallet, ami természetesen könnyedén tárolja a készpénzünket és a különböző kártyákat, de ettől még nem lenne különleges.

Először is ki kell hangsúlyoznunk, hogy a tervezők mindent megtettek azért, hogy ez egy gyönyörű, időtálló külsővel felruházott mégis napi szinten használható eszköz legyen. Szerintünk sikerült is. De nézzük meg milyen fontos jellemzői vannak:

1. RFID védelem

Megakadályozza, hogy a bankkártya adataink illetéktelenek kézébe kerüljön. Az RFID egy automatikus azonosításhoz és adatközléshez használt technológia, melynek lényege az adatok tárolása és továbbítása RFID eszközök segítségével. Ezen elv szerint működnek egyes azonosító és beléptető kártyák, valamint bankkártyák (mint a PayPass).

2. Belső akkumulátor

A pénztárcába egy beépített aksi található, aminek segítségével legalább további 10 órát tudod használni a telefonodat. Így nem kell töltőt vagy külső akkumulátort magaddal vinned, hiszen már benne van a pénztárcádban.

3. Beépített kábel

Vagyis nem kell külön plusz kábeleket magaddal cipelni, hanem könnyedén fel tudod csatlakoztatni a telefonodat a telefonodra és máris töltődik.

solar_wallet_02.jpg

4. Króm pénz csipesz

Segítségével könnyedén tudod tárolni a papírpénzeket.

5. Könnyű kártyatárolás

Egyetlen mozdulattal elő tudod varázsolni a tárcádból bármelyik kártyádat. Összesen 8 kártyának van hely.

6. Napelemes újratöltés

A pénztárca külső felén egy napelemes felület található, így a belső akkumulátort fel tudod tölteni. Ha ez nem lenne elegendő, akkor természetesen USB kábelen keresztül is tölthető a beépített akkumulátor.

Ami különleges még benne, hogy nagyon vékony.

solar_wallet_01.jpg

Méretei: 10cm x 8 cm x 1,3 cm

Súlya: 87,03 gramm
Beépített akkumulátor: 1500 mAh
Napelem: 50 mA
Beépített kábelek: Apple Lightning, Micro-USB és USB C kábel
Anyaga: 100% nappa bőr

A képek forrása és további info: https://www.kickstarter.com

Szerinted hogy sikerült ez a pénztárca? Élethű, hogy a telefonunkat erről töltjük? Valóban fontos, hogy legyen akkumulátor és napelem is egy pénztárcában? 
Írd meg véleményedet kommentben! Kíváncsiak vagyunk, te mit gondolsz.

Érdekelnek a további okos eszközök? Ne maradj le róluk! Kattints erre a képre és...

heti_hirlevel_002.png

Kövess minket Facebook-on is! Lájkold a Smartify Facebook-oldalát.

Nyomj egy lájkot, hogy tudjuk tetszett ez a bejegyzésünk.
Kattints a megosztásra, hogy minél többen halljanak erről a lehetőségről!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://smartify.blog.hu/api/trackback/id/tr6612417207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.04.12. 22:19:00

Már megint megy a parasztvakítás az RFID védelemmel? Soha senkitől se lopták még úgy pénzt, pedig már legalább 10 éve léteznek a régen PayPass márkanéven ismert bankkártyák.
A króm csipesz jó ötlet a bankkártyák és a telefon mellé? Mondjuk én nem szoktam készpénzt használni, csak kivételes esetekben...

bukszindeksz 2017.04.13. 06:49:21

Kéne egy. Akkor megtudnám, hogyan működnek a napelemek a zsebemben.

Házirend

Az értelem és a jóindulat elvárt ezen az oldalon. Örülünk, ha a véleményedet - legyen az pozitív vagy negatív - meg is indoklod. Ha szerinted a hozzászólásod ezen feltételeknek nem tesz eleget, inkább ne küldd el. Fenntartjuk a jogot, hogy a rosszindulatú, pocskondiázó, spammelő stb. hozzászólásokat kimoderáljuk.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük! :)

süti beállítások módosítása