SMARTIFY

Okos eszközök a világ minden tájáról

Ez a világító nyakpánt akár a gyermeked életét is megmentheti a strandon

2017. március 25. 20:29 - Smartify

water_boy_in_water_middle.png

Nyáron a vízparton a szülők rendszeresen feszültek és nem tudják élvezni a jó időt, hiszen folyamatosan oda kell figyelni a gyerekekre. Az úszni még nem vagy alig tudó gyermek könnyen a víz alá merülhet. Fontos a folyamatos felügyelet.

A legjobb megoldás természetesen az, ha megtanulnak úszni. De addig is ki lehet alakítani egy extra védelmet. Ebben segít a SEAL SwimSafe rendszer.

A rendszer két részből áll. Egy központ egységből és egy nyakpántból. Bárhol bevethető ez a rendszer, menjetek akár fürdőbe, strandra, folyópartra vagy evezni. Egy töltéssel egész nap használhatóak.

seal_4bandresidential_lineup_s.png

A központi egységhez több pánt is csatlakoztatható, ami folyamatosan figyeli a pántokat. A pántoknál előre be lehet állítani, hogy ki milyen szinten áll az úszásban. Ez azért fontos, mert akkor jeleznek a pántok, ha túl sokáig van valaki a víz alatt. Minél jobb úszó valaki, annál később jeleznek. Ha viszont ezt az időhatárt a merülés túllépi, azonnal riasztja a központi egység a szülőket, az úszómestert vagy a vízimentőket és a pánt is elkezd villogni és szirénázni.

seal_splash_fun_copy_s.png

A pántok kényelmesek, ergonomikusak, könnyű őket kezelni, állítható a méretük és egyáltalán nem korlátozza a gyermekek mozgását. A speciális technológiának köszönhetően még téves riasztások sincsenek.

Szerinted mennyire hatékony ez a segítség a szülőknek? Te használnál ilyet a nyáron? Mi a véleményed erről a megoldásról?

Gondolataidat oszd meg velünk kommentben!

Ha máskor is értesülni szeretnél az újabb okos eszközökről, lájkold a Smartify Facebook-oldalát.

Nyomj egy lájkot, hogy tudjuk tetszett ez a bejegyzésünk.
Kattints a megosztásra, hogy minél többen halljanak erről a lehetőségről!

Köszi!

A fényképek forrása és további info: https://www.sealswimsafe.com/

Érdekelnek a további okos eszközök? Ne maradj le róluk! Kattints erre a képre és...

heti_hirlevel_002.png

19 komment
Címkék: gyerek szabadidő

A bejegyzés trackback címe:

https://smartify.blog.hu/api/trackback/id/tr7212370237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

háténimmár 2017.03.27. 19:10:29

egy nyakpánt a gyerekre és anyukának/apukának fel sem kell néznie a telefonjából egész nap.
Bámulatos holtart ma már a tudomány!

Szerintem inkább preferáljuk, hogy ezeknek az embereknek ne gyerekeik hanem max tamagocsijuk legyen.

martineden 2017.03.27. 19:32:31

Haat, tengerben nem ajanlatos villogo, fenylo dolgokat viselni.

2017.03.27. 19:37:28

Szerintem veszelyesebb barminel. Ket gyerek jatek kozben el tudja kapni a masik gyerek nyakorvet es ugy megrantani, hogy eleten at tolokocsi. (vannak orszagok, ahol a kapucnik madzagja hasonlo okok miatt tiltott)
Szabad vizben beleakadhat barmibe, ami nem engedi a kolkot feljonni a viz alol levegot venni.
Strandon beszorulhat a racsok koze.
Az a szulo, akinek teher a gyerek figyelese, netan az egyutt jatszas a vizben, az akassza fel magat ennel a nyakorvnel fogva!!!

wrstjnethn 2017.03.27. 19:48:37

Csak az nem derül ki, hogy pontosan mit is érzékel a kütyü. Mert ha a nyakon van, akkor simán lehet folyamatosan víz alatt, míg az úszó feje a víz felett.

Smartify 2017.03.27. 20:27:22

@háténimmár: Köszi a véleményedet.
Sajnos vannak olyanok, akik egy ilyen pánt segítségével nem veszítették volna el a gyermeküket.
Nem attól lesz egy szülő felelőtlen, mert pántot rak a gyermekére és nyomkodja a telefonját.
Valószínű akkor is nyomkodná, ha a gyereken nincs pánt. Így legalább többet tesz meg, mint mások.

Smartify 2017.03.27. 20:29:06

@martineden: Miért nem ajánlatos a tengerben villogó, fénylő dolgokat viselni?

Smartify 2017.03.27. 20:34:30

@vanvelemenyem: Köszi a véleményedet.
Bizonyára benne van ez is, hogy meg tudják egymást rántani a gyerekek. Ezt akár a fürdőruhájuknál fogva is megtehetik.
A fejlesztők bizonyára tesztelték, hogy mennyire tud beakadni bármibe. Ha a rácsokba beszorul, akkor valószínű az a rács szabálytalan, ami eleve veszélyes nyakpánt nélkül is. Ha pedig épp nem engedi feljönni, máris betölti a funkcióját és jelez.
Mi nem gondoljuk, hogy annak a szülőnek fel kellene akasztania magát, aki megbízik a gyerekében és engedi, hogy egyedül is a vízben legyen.

martineden 2017.03.27. 20:43:44

@Smartify: Mert a capa felfigyel minden szokatlan dologra es nem lebecsulendo veszely. En lattam kozvetlen kozelrol Santo Domingon ahogy egy embert kikapott a tomegbol a capa. Nem semmi elmeny volt, mit ne mondjak.

Smartify 2017.03.27. 20:44:38

@wrstjnethn: Egyrészt a mozgást figyeli, másrészt pedig a merülési mélységet, harmadrészt pedig a víz alatt töltött időt. 4 szintet vezettek be, így mindegyiknél más-más feltétel teljesülése esetén jelez.
Előbb a nyakpánt jelez a viselőjének. Ha erre nem reagál a gyerek, akkor 10 másodperc múlva a központi egység kezd el riasztani.

Smartify 2017.03.27. 20:47:06

@martineden: Köszi a választ. Sajnáljuk, hogy ilyen élményben volt részed. Ez a nyakpánt a cápatámadástól senkit nem véd meg.
És szerinted a cápa a fényre reagálva kapta ki azt az embert a tömegből?

martineden 2017.03.27. 20:58:46

Igen, legalabb is orajta volt fenylo furdoruha......,,Ne viseljünk csillogó ékszereket, és élénk, feltűnő, elsősorban pink, neonzöld vagy citromsárga színű fürdőruhát. A csillogó színek felkelthetik egyes cápafajok érdeklődését."

Smartify 2017.03.27. 21:01:02

@martineden: Köszi az infót.
Ez a nyakpánt minimális fényt bocsát ki, hogy a viselőjének és a körülötte lévőknek jelezzen. Bízzunk benne, hogy nem ez fogja a cápák érdeklődését felkelteni.

martineden 2017.03.27. 21:12:29

@Smartify: Valoszinuleg nem, de az ovatossag nem art, foleg , ha gyerekekkel van az ember. Egyebkent a capatamadasok 60 szazaleka masfel meternel sekelyebb vizben tortenik. 4 evig Dominikan laktunk, a menyem odavalosi, ugyhogy azota megfogadom a tanacsaikat.

Smartify 2017.03.27. 21:48:25

@martineden: Köszönjük, ezek hasznos információk voltak. Természetesen jobb a természet törvényeit betartani.

tb79 · http://www.ukulele.hu 2017.03.27. 22:04:49

@vanvelemenyem: A szívemből szóltál. Már le sem írom, mert ugyanezt akartam (y).

Smartify 2017.03.27. 22:29:45

@tb79: Köszönjük a hozzászólásodat!

2017.03.28. 03:19:44

@Smartify:
Ha a furdoruhajuknal fogva rangatjak egymast a gyerekek, akkor nem a nyaki csigolya es/vagy a gegeporc torik. Egyreszt, mert a furdoruha nem a nyakukat oleli korbe, masreszt a furdoruha textilbol van, puha. Ez a nyakorv veszelyesebb, mint a kapucnik madzagja. Nem veletlen, hogy be van tiltva egy csomo orszagban.
A szabalytalan racs Magyarorszagon nem ritka - de a vegeredmeny azonos, ha szabalyos, ha nem. Elo vizben pedig triplan veszelyes, es nem csak a capak miatt.
Az a szulo pedig, aki ugy bizik meg a gyerekeben, hogy meg csak nem is figyeli, mert nem erdekli, inkabb egy nyakorvet ad a kolkere a kozos jatek, vagy a fel-szemem-rajta-van-mindig - nos, az a szulo tartson tamagocsit, ahogy háténimmár is irta.

2017.03.28. 03:31:35

Nem mellesleg - az Amazonon megtalaltam a termeket - a ket nyakorves keszlet 300 dollar plusz shipping - adott esetben plusz tax - ha valaki inkabb fizet ennyit hogy ne kelljen figyelnie a kozos szabadido eltoltesekor a kolokre, nos, az inkabb tenyleg akassza fel magat, es ne a gyereket ezzel a nyakorvvel. Mert a nyaralas, a kozos hetvege nem arrol kell szoljon, hogy ha nem muszaj, nem nezek ra a csaladomra.
A te gyerekeid biztos boldogok, hogy nyakorvet hordhatnak a nyaralaskor - te pedig boldog vagy, hogy nem kell figyelned oket.
No comment.

Smartify 2017.03.28. 06:26:14

@vanvelemenyem: Ismételten köszönjük a véleményedet.
Örülünk neki, hogy Te, a közös hétvégéken, példamutató módon folyamatosan minden pillanatban gondoskodó szülőként és párként viselkedsz a családoddal. Jó tudni, hogy felelősségteljesen használod fel a pénzedet és nem költesz holmi felesleges cuccokra 300 dollárt. Reméljük, hozzáállásoddal a környezetedben másokat is ugyanilyen magatartásra ösztökélsz, és folyamatosan ellenőrzöd azt is, hogy ők és gyerekeik mitől boldogok. Sőt még a mi és gyerekeink boldogsága is fontos számodra.
Jó tudni, hogy vannak még ilyen figyelmes emberek...

Házirend

Az értelem és a jóindulat elvárt ezen az oldalon. Örülünk, ha a véleményedet - legyen az pozitív vagy negatív - meg is indoklod. Ha szerinted a hozzászólásod ezen feltételeknek nem tesz eleget, inkább ne küldd el. Fenntartjuk a jogot, hogy a rosszindulatú, pocskondiázó, spammelő stb. hozzászólásokat kimoderáljuk.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük! :)

süti beállítások módosítása