SMARTIFY

Okos eszközök a világ minden tájáról

Előzd meg a bajt, okosítsd fel a konyhádat!

2017. március 15. 21:08 - Smartify

family.jpg

Volt már veled olyan, hogy odaégettél valamit a konyhában? Velünk számtalanszor. Ez figyelmetlenségből, feledékenységből vagy valamilyen külső, zavaró tényező hatására történt. Szerencsére semmi baj nem lett belőle, de akár tűz is lehetett volna és ha nem reagálunk időben sajnos az egész lakás vagy ház is leéghet. Ennek az eszköznek a fejlesztői is ebből indultak ki. Céljuk az volt, hogy biztonságosabbá tegyék a konyhát.

Egy nagyon egyszerű, de mégis hihetetlenül hatékony rendszert alakítottak ki, mely két fő részből tevődik össze. Egy érzékelő egységből és gombokból.
Az érzékelő részben helyezték el a füstérzékelőt, a gázérzékelőt és a mozgásérzékelőt. Ez az egység figyeli konyhát és a gáztűzhelyet. A gombokat időzítővel, világítással és egy kis motorral szerelték fel.

Amikor az érzékelő valami rendellenességet észlel, vagyis füstöt vagy gázt, akkor jelez a gombnak, hogy kapcsolja ki a tűzhelyet. Akkor is ez történik, ha túl régóta nem volt mozgás a konyhában.

A gomb segítségével hagyományos módon beállíthatjuk a hőmérsékletet a gáztűzhelyen, de beállíthatunk időzítést is a kikapcsolásra. A rendszerhez tartozó alkalmazás segítségével pedig távolról levehetjük vagy felemelhetjük a hőmérsékletet és akár ki is kapcsolhatjuk a tűzhelyet. Ugyanakkor biztonsági okokból a bekapcsolást nem lehet elvégezni az alkalmazáson keresztül.
Természetesen minden riasztást a telefonunkra is megkapunk.

hand_knob_2.jpg

Az eszközök egymással Bluetooth-on keresztül kommunikálnak. és Wifi-re van szükség, hogy az alkalmazás is megkapja az információkat. Újratölthető akkumulátort használnak és normál használat esetén 1 évig bírják. Amikor nem használjuk a tűzhelyet természetesen nem fogyasztanak energiát.

Tehát onnantól kezdve, hogy alágyújtottunk az ételnek, akár el is mehetünk otthonról, akkor is teljes biztonságban lehet a konyhánk.
A fejlesztők ígérete szerint összekapcsolható lesz a Google Home rendszerrel és az Amazon Alexával is.

Mit gondolsz erről a megoldásról? Életszerű, hogy ilyet használjunk a mindennapokban?

Véleményedet írd meg kommentben!

Ha tetszett ez a bejegyzésünk, akkor nyomj egy lájkot.

Kattints a megosztásra, hogy minél többen halljanak erről a lehetőségről!

Köszi!

Kövess minket Facebook-on is:


A képek forrása és további részletek: http://inirv.com/

Érdekelnek a további okos eszközök? Ne maradj le róluk!

heti_hirlevel.png

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://smartify.blog.hu/api/trackback/id/tr1112337549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wrstjnethn 2017.03.16. 10:12:22

Na ettől pont nem lesz biztonságosabb a konyha. Csak most már a hülye tényleg ott fogja hagyni a sütőt, mert van "okos" kütyü. Ha leégne a konyhája, megtanulná egy életre. Kár, hogy embereket nem lehet felokosítani...

Mr Eggs · http://farmprojekt.blogspot.com/ 2017.03.16. 15:40:41

Ez szvsz egy ostobaság ami a pénz lehúzáson kívül semmire nem jó.
Milyen biztonsági protokollal rendelkezik az illetéktelen belepiszkálás ellen?

Házirend

Az értelem és a jóindulat elvárt ezen az oldalon. Örülünk, ha a véleményedet - legyen az pozitív vagy negatív - meg is indoklod. Ha szerinted a hozzászólásod ezen feltételeknek nem tesz eleget, inkább ne küldd el. Fenntartjuk a jogot, hogy a rosszindulatú, pocskondiázó, spammelő stb. hozzászólásokat kimoderáljuk.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük! :)

süti beállítások módosítása