SMARTIFY

Okos eszközök a világ minden tájáról

Ez a fogkefe több, mint okos, mesterséges intelligenciája van!

2017. március 06. 20:48 - Smartify

c40u0972_tiny_s.png

2013-ban a Nő című film (ha még nem láttad, mindenképp nézd meg, megéri) főszereplője (Joaquin Phoenix) beleszeret az új, mesterséges intelligenciával felvértezett operációs rendszerébe.

2017-ben a CES-en a Kolibree tech cég azt a kérdést tette fel, hogy "Mi lenne, ha a fogkefénkbe esnénk bele?"

Nagyjából van erről szó, ha megnézzük ezt az eszközt. Azt állítják, hogy ez az első fogkefe beépített mesterséges intelligenciával. No nem fog hozzánk folyamatosan beszélni, de a rengeteg érzékelőjének köszönhetően feltérképezi a fogmosási szokásainkat és teljesítményünket. 3D mozgásérzékelők, gyorsulásmérő és giroszkóp is megtalálható benne. Rögzíti a dátumot, az időpontot, az időtartamot és a megmosott területeket.

c40u1085_s.png

Az összegyűjtött adatokat egy szabadalmaztatott mély tanulási algoritmussal feldolgozza. Személyes pontszámokat kapunk és ajánlásokat tesz a fogmosás fejlesztésére. Ezt elküldi a telefonra vagy e-mailben egyszer egy héten.

Ebből az egészből kialakítottak egy jó kis játékot, ami segít a jó fogápolási szokásokat kialakítani. Ez szuper megoldás a gyerekek részére is. Mennyivel könnyebb őket rávenni a fogmosásra, hogy az igazából egy jó játék, nem?

c40u0425_tiny_s.png

Bluetooth 4.0 kapcsolaton keresztül kapcsolódik és szinkronizálja magát. 70 gramm és kb. 2 hétig bírja az akkumulátora egy töltéssel. A hozzá kapcsolódó applikációt letölthetjük az AppStore vagy a Google Play áruházakból.

womanusingarabykolibree_tiny_s.png

Persze ez még nem teljesen mesterséges intelligencia, de mégis nem egy előre bekalibrált, statikus módszert akarnak ránk erőltetni, hanem a számítástechnika magas szintű megoldásaival segítenek minket. Így tényleg olyan tanácsokat kapunk, amik személyesen nekünk szólnak és segít abban, hogy még jobban tudjuk ápolni a fogainkat.

Te mit szólsz hozzá? Lenne kedved egy ilyen fogkefével fogat mosni? Vagy inkább maradsz a hagyományos megoldásoknál? Írd meg véleményedet kommentben.

Ne maradj le a következő okos eszközről!
Iratkozz fel hírlevelünkre:

Hírlevél feliratkozás

És még egy meglepetést is kapsz tőlünk!

Ha tetszett ez a bejegyzésünk, akkor nyomj egy lájkot.

Kattints a megosztásra, hogy minél többen halljanak erről a lehetőségről!

Köszi!

Kövess minket Facebook-on is:

További részletek és a fényképek forrása: https://www.kolibree.com/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://smartify.blog.hu/api/trackback/id/tr2912318247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Házirend

Az értelem és a jóindulat elvárt ezen az oldalon. Örülünk, ha a véleményedet - legyen az pozitív vagy negatív - meg is indoklod. Ha szerinted a hozzászólásod ezen feltételeknek nem tesz eleget, inkább ne küldd el. Fenntartjuk a jogot, hogy a rosszindulatú, pocskondiázó, spammelő stb. hozzászólásokat kimoderáljuk.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük! :)

süti beállítások módosítása