SMARTIFY

Okos eszközök a világ minden tájáról

Okos eszközök fejlesztése Szegeden

2017. július 12. 19:27 - Smartify

maxpixel_freegreatpicture_com-dome-szeged-hungary-votive-church-szeged-cathedral-1746144_s.jpg

Már nem csak amerikai vagy ázsiai cégek szánnak erőforrásokat arra, hogy a hétköznapi eszközöket internetes kapcsolattal lássák el, hanem a Szegedi Tudományegyetem is.

Első lépésben egy saját platformot alakítanak ki, amin a saját fejlesztések együtt tudnak működni. A rendszer célja, hogy lehetővé váljon a kis erőforrásigényű érzékelők minél hatékonyabb programozása. Természetesen az adatbiztonság figyelembevételével.

Ha megvan ez a platform, akkor 3 területre koncentrálnak.

1. Okos cserép

garden-2253111_1280_s.jpg

Ezek a cserepek arra kellenek, hogy pontosan nyomon követhető legyen az üvegházban nevelkedő növények fény, pára és hőmérséklet körülményei. Az így összegyűjtött információk pedig már a szántóföldi növénytermesztéshez készülő érzékelő rendszer alapja lehet.

2. Aktigráf okos karperec

person-2146508_1280_s.jpg

Az aktigráf olyan mozgást érzékelő műszer, amely mind ébrenlét, mind alvás során alkalmas a végtagok mozgásának a detektálására. Ez sokkal pontosabb és nagyobb mennyiségű információt tud összegyűjteni, mint a hagyományos okos karkötők. A hatékonysága miatt a kedélybetegek gyógyításában is fel lehet használni, mert képes előre jelezni az állapotváltozásokat, így megelőzhetővé válnának az állapotrosszabbodások.

3. Okos sejttenyésztő

oil-in-water-1438365_1280_s.jpg

Ez az eszközök alkalmas lesz arra, hogy mérje és elemezze a sejttenyésztés közben keletkező adatokat. Mivel a rendszer automatikusan tud működni, így hatékonyabbá és pontosabbá teszi a gyógyszeripari és sejtbiológiai kutatómunkát.

Örülünk, hogy hazánkban is végeznek most már ilyen kutatásokat és fejlesztéseket. Reméljük, hogy rendszeresen be tudunk számolni az elért eredményekről.

Szerinted is jó, hogy már itthon is folynak ilyen kutatások? Vagy inkább más területeken kellene vizsgálniuk az okos eszközök bevethetőségét?
Írd meg véleményedet kommentben! Kíváncsiak vagyunk, te mit gondolsz.

heti_hirlevel_002.png

Kövess minket a Facebook-on is! Lájkold a Smartify Facebook-oldalát.

Nyomj egy lájkot, hogy tudjuk tetszett ez a bejegyzésünk.
Kattints a megosztásra, hogy minél többen halljanak erről a lehetőségről!
Szólj hozzá!
Címkék: magyar egészség

A bejegyzés trackback címe:

https://smartify.blog.hu/api/trackback/id/tr8512659855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Házirend

Az értelem és a jóindulat elvárt ezen az oldalon. Örülünk, ha a véleményedet - legyen az pozitív vagy negatív - meg is indoklod. Ha szerinted a hozzászólásod ezen feltételeknek nem tesz eleget, inkább ne küldd el. Fenntartjuk a jogot, hogy a rosszindulatú, pocskondiázó, spammelő stb. hozzászólásokat kimoderáljuk.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük! :)

süti beállítások módosítása