SMARTIFY

Okos eszközök a világ minden tájáról

Robot segíthet az időseknek színesebbé tenni a hétköznapokat

2017. július 01. 20:38 - Smartify

elliq01.jpg

Az idős emberek egyre jobban visszavonulnak az élettől és nehezen kapcsolódnak másokhoz. Pedig ennek nem kellene így lennie. Az egyik remek megoldás, ha van egy társ, aki vagy ami értelmet és jelentést ad az életüknek. Egy izraeli csapat egy robotban látja erre a megoldást.

Az ELLI•Q ™ egy aktív társ az időskorúaknak, amely segít tevékenynek és elkötelezettnek maradni.

Az ELLI•Q tökéletesen lehetővé teszi az idősek számára, hogy széles körű technológiákat használjanak, beleértve a videocsevegéseket, az online játékokat és a közösségi médiát, hogy családjukkal és a barátaikkal ápolják a kapcsolatot, és leküzdjék a digitális világ összetettségét.

Az ELLI•Q ösztönzi az időseket a tevékenységekben való részvételre azáltal, hogy proaktív módon ajánlja és azonnal összekapcsolja őket olyan digitális tartalmakkal, mint például a TED-előadások, a zenék vagy a hangoskönyvek. A fizikai világban olyan tevékenységeket javasol, mint például sétáljon tévézés után, a találkozók szervezése ismerősökkel vagy a gyógyszerek időben történő bevétele. És segít kapcsolatot tartani a családdal a Facebook Messengeren vagy a Skype-on keresztül.

elliq02.jpg

"Természetes kommunikációt" használ, például a testbeszédet, amely érzelmeket közvetít, beszél, hangokat ad ki, fényeket és képeket használ, hogy kifejezze magát. Érzelmes, önálló és könnyen érthető.

Gépi tanulással megtanulja a tulajdonosa preferenciáit, viselkedését és személyiségét, és proaktív módon ajánlja a tanuláson alapuló tevékenységeket, és a család ajánlásai alapján. Az ELLI•Q képes arra, hogy figyelemmel kísérje a tulajdonosa állapotát és a környezetét otthonában.

Ez a robot folyamatosan keresi a tanulást a tulajdonosától és annak családjától.

További infó: https://www.intuitionrobotics.com/elliq/

Te hasznosnak találod ezeket az eszközöket? Szívesen használnád őket? Vagy nem hiszel ezekben a megoldásokban?
Írd meg véleményedet kommentben! Kíváncsiak vagyunk, te mit gondolsz.

Minden bemutatott termékről kérsz értesítést? Iratkozz fel a hírlevelünkre és hétfőnként minden fontos információt megkapsz tőlünk.
Csak kattints ide és add meg az adataidat! 
(nyugi vigyázunk rá, másnak nem adjuk oda)

heti_hirlevel_002.png

Kövess minket a Facebook-on is! Lájkold a Smartify Facebook-oldalát.

Nyomj egy lájkot, hogy tudjuk tetszett ez a bejegyzésünk.
Kattints a megosztásra, hogy minél többen halljanak erről a lehetőségről!
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://smartify.blog.hu/api/trackback/id/tr7412632957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Házirend

Az értelem és a jóindulat elvárt ezen az oldalon. Örülünk, ha a véleményedet - legyen az pozitív vagy negatív - meg is indoklod. Ha szerinted a hozzászólásod ezen feltételeknek nem tesz eleget, inkább ne küldd el. Fenntartjuk a jogot, hogy a rosszindulatú, pocskondiázó, spammelő stb. hozzászólásokat kimoderáljuk.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük! :)

süti beállítások módosítása