SMARTIFY

Okos eszközök a világ minden tájáról

Élvezd a kertedet, a gazolást elvégzi ez a robot

2017. június 29. 20:01 - Smartify

tertill01.jpg

Egy gyönyörű kert kialakítása mindig nagy izgalom és nagy büszkeség. Azonban a karbantartása és főleg a gyomlálása egyáltalán nem, pláne ha a kúszásra és a hajolgatásra gondolunk, aminek a végén elgémberedve próbál az ember eljutni egy kényelmet nyújtó helyre. Talán soha többé nem kell ilyet átélnünk.

Ugyanis megszületett Tertill, a robot, amely önállóan képes kigyomlálni a kertünket. Felejtsük a kertgondozás kényelmetlen részét és élvezzük, ahogy ez kis gép elvégzi helyettünk a piszkosmunkát.

Ha megnyomjuk Tertill bekapcsológombját, akkor automatikusan körbejárja a területét és a szenzorai segítségével pásztázza a terepet és figyeli a talajt, hogy van-e valamilyen gaz, amit el kell távolítania.

Mivel napelemet tettek a tetejére, így nem is szükséges hozzá dokkoló, hanem egyszerűen csak végzi a dolgát naphosszat és még akkor is kint hagyhatjuk, ha esik az eső. Azonban ha hosszabb ideig nem jut napfényhez, akkor egy USB porton keresztül adhatunk neki energiát.

tertill03.jpg

Mielőtt munkára fognánk ezt a kis zöld robotot, egy kis tervezés és átgondolás szükséges a megfelelő eredmények érdekében. Szükség van helyre a növények között, hogy közéjük tudjon gurulni és el tudja távolítani a gyomokat, valamint egyenletesebbé kell tenni a talajt, hogy ne akadjon el.

Ezután ki kell jelölni a területet, ahol dolgozni fog a segédünk és ezt jelölnünk is kell számára egy kis korláttal, különben elkóborol.

tertill02.jpg

Honnan tudja, hogy mi a gyom és mi a növény?

Tertillnek nagyon egyszerű módszere van: a gyomok alacsonyak, a növények magasak. Ha egy növény elég magas ahhoz, hogy megérintse az elejét, akkor ezzel képes aktiválni egy érzékelőt, így a robot elfordul. Egy növény, amely elég kicsi ahhoz, hogy áthaladjon Tertill burkolata alatt, aktivál egy másik érzékelőt, amely bekapcsolja a damillal működő vágórendszerét.

Tertill nem kihúzgálja a gyomokat, mint ahogy azt mi tennénk, hanem csak levágja a talaj feletti részüket. De ne aggódj, ezzel is el fogja érni a célját.

soil-1795902_1280_s.jpg

Ha új növényeket helyezünk a kertbe, akkor azokat érdemes egy kis védelmi rendszerrel ellátni, hogy míg meg nem erősödnek, addig ki tudja kerülni őket.

Ha többet szeretnél erről a remek eszközről megtudni, akkor látogass el erre az oldalra: http://www.franklinrobotics.com/

Te hasznosnak találod ezt az okos eszközt? Szívesen használnád? Vagy nem hiszel ebben a megoldásban?
Írd meg véleményedet kommentben! Kíváncsiak vagyunk, te mit gondolsz.

Minden bemutatott termékről kérsz értesítést? Iratkozz fel a hírlevelünkre és hétfőnként minden fontos információt megkapsz tőlünk.
Csak kattints ide és add meg az adataidat! 
(nyugi vigyázunk rá, másnak nem adjuk oda)

heti_hirlevel_002.png

Kövess minket a Facebook-on is! Lájkold a Smartify Facebook-oldalát.

Nyomj egy lájkot, hogy tudjuk tetszett ez a bejegyzésünk.
Kattints a megosztásra, hogy minél többen halljanak erről a lehetőségről!
Szólj hozzá!
Címkék: szabadidő otthon

A bejegyzés trackback címe:

https://smartify.blog.hu/api/trackback/id/tr2612627297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Házirend

Az értelem és a jóindulat elvárt ezen az oldalon. Örülünk, ha a véleményedet - legyen az pozitív vagy negatív - meg is indoklod. Ha szerinted a hozzászólásod ezen feltételeknek nem tesz eleget, inkább ne küldd el. Fenntartjuk a jogot, hogy a rosszindulatú, pocskondiázó, spammelő stb. hozzászólásokat kimoderáljuk.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük! :)

süti beállítások módosítása