SMARTIFY

Okos eszközök a világ minden tájáról

Szokj le a dohányzásról a virtuális valóság segítségével

2017. június 27. 21:54 - Smartify

mindcotine-user-2_s.jpg

A dohányzás nagyon káros az egészségünkre, ennek ellenére sokan dohányoznak. Azonban van egy részük, aki harcol a függőségével és le akarja rakni a cigit, de a többségnek valamiért mégsem sikerül. Lehet, hogy most eljött az igazi megoldás?

A virtuális valóság egy újabb felhasználási területe a függőségről való leszokás. Ezt aknázza ki ez az okos cucc, a MindCotine. Ez az első VR + Mindfulness + Biofeedback program, amely lehetővé teszi, hogy a használói számára, hogy megváltoztassák a dohányzáshoz való viszonyukat.

A rendszer az elmét edzi meg, hogy képes legyen a dohányzó leszokni. Segít elérni az öntudatosságot, kialakítani az ellenállási képességet, gyakorolni az egészséges szokásokat és ezáltal letenni a cigit.

A rendszer részei:
- VR szemüveg, hogy beléphessenek a virtuális képzési helyre.
- Karszalagok, amik segítenek elfoglalni magukat, amikor dohányozni szeretnének és nem tudnak a virtuális világban gyakorolni.
- Személyre szabott tartalom, amely végigvezeti őket a kilépési folyamaton.

MindCotine nagyon könnyű használni, és nem kell ahhoz technikai hozzáértés, hogy ki tudják próbálni. Miután megkapták a felszerelésüket, le kell tölteni a hozzá kapcsolódó az alkalmazást a Play Áruházból vagy az App Store-ból. Ki kell tölteni egy rövid kérdőívet a függőség szintjének felméréséhez és ez alapján kerül kialakításra a személyes menetrend. 14 nap alatt egy 5 szakaszból álló cikluson lehet végighaladni.

Így néz ki a virtuális világ és a feladatok:

MindCotine ötvözi azokat a technológiákat és technikákat, amelyek önállóan bizonyítottan hasznosnak bizonyultak a különböző betegségek és állapotok kezelésében.

A virtuális valóság - (VR) egy szimulált környezet a magával ragadó élményekben. A terapeuták sikeresen használják több mint 20 éve, hogy az emberek ellenállóként szembesüljenek a félelmeik ellen, a fóbiák sikeres leküzdésében. Szintén alkalmazták a szorongás, a depresszió, a poszttraumás stressz szindróma és még az álmatlanság klinikai értékelésében és kezelésében. Duke és a dél-karolinai egyetemek kiterjedt kutatásokat folytattak az ügyben.

mindcotine_s.jpg

MindCotine egy közösséget is létrehozott, hiszen egyedül sokkal nehezebb leküzdeni a dohányzást. A rendszer mentorokat is biztosít, akik már leszoktak. Plusz, csatlakozhatnak a felhasználók azokhoz az emberekhez, akik szintén velük együtt végig akarnak menni a folyamaton.

További infót itt találsz az eszközről http://www.mindcotine.com/

Te hasznosnak találod ezt az okos eszközt? Szívesen használnád? Vagy nem hiszel ebben a megoldásban?
Írd meg véleményedet kommentben! Kíváncsiak vagyunk, te mit gondolsz.

Minden bemutatott termékről kérsz értesítést? Iratkozz fel a hírlevelünkre és hétfőnként minden fontos információt megkapsz tőlünk.
Csak kattints ide és add meg az adataidat! 
(nyugi vigyázunk rá, másnak nem adjuk oda)

heti_hirlevel_002.png

Kövess minket a Facebook-on is! Lájkold a Smartify Facebook-oldalát.

Nyomj egy lájkot, hogy tudjuk tetszett ez a bejegyzésünk.
Kattints a megosztásra, hogy minél többen halljanak erről a lehetőségről!
Szólj hozzá!
Címkék: egészség

A bejegyzés trackback címe:

https://smartify.blog.hu/api/trackback/id/tr7812623789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Házirend

Az értelem és a jóindulat elvárt ezen az oldalon. Örülünk, ha a véleményedet - legyen az pozitív vagy negatív - meg is indoklod. Ha szerinted a hozzászólásod ezen feltételeknek nem tesz eleget, inkább ne küldd el. Fenntartjuk a jogot, hogy a rosszindulatú, pocskondiázó, spammelő stb. hozzászólásokat kimoderáljuk.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük! :)

süti beállítások módosítása