SMARTIFY

Okos eszközök a világ minden tájáról

Tömegeket menthet meg a napsugárzás káros hatásaitól ez az okos tapasz

2017. június 22. 19:47 - Smartify

myuvpatch01.jpg

Az erős UV-sugárzás felelős lehet pigmentációs problémákért, a bőr gyors öregedési folyamataiért és még bőrrákot is okozhat. De nyaralás közben mit tegyünk a vízpart mellett? Ebben segít elképesztő módon ez az okos tapasz.

A La Roche-Posay szeretné, ha az emberek tudatosabban vigyáznának a saját bőrükre, ezért kialakították ezt a speciális tapaszt, melynek beépített hajszálvékony technológiája méri az UV-sugárzás erősségét és segít a napon tartózkodás helyes szokásainak kialakítását.

A My UV Patch az első rugalmas, vékony, bőrön hordható tapasz. Hasonló mechanikai tulajdonságokkal bír, mint a bőr, így együtt csavarodik, redőződik és nyúlik a bőrrel.

Ez lényegében egy szenzor, amivel az UV-sugárzás mértékét könnyen meg tudjuk mérni. Egy eddig nem használt mérési módszert használ, ugyanis fényérzékeny festéket tartalmaz. Ha a tapaszt az alkalmazással beszkenneljük, akkor az alkalmazás elemzi a tapasz elváltozásait. Ebből derül ki a sugárzás mértéke.

myuvpatch02.jpg

Az alkalmazáson keresztül meg tudjuk nézni, hogy milyen hatása van a napon való tartózkodásnak és személyre szabott tanácsokat kapunk a védekezésre is. 

Egy tapaszt maximum 3 napig lehet biztonságosan hordani. Rajtunk lehet úszás, futás, strandolás vagy fűnyírás közben is. Mivel a gyerekeken is tesztelték, így ők is biztonsággal használhatják.

Talán egyetlen hátránya, hogy nem folyamatosan kapunk információt, csak akkor, ha beszkenneljük a tapaszt.

További infókat itt találsz: http://www.larocheposay.hu/

Te hasznosnak találod ezt az okos eszközt? Szívesen használnád? Vagy nem hiszel ebben a megoldásban?
Írd meg véleményedet kommentben! Kíváncsiak vagyunk, te mit gondolsz.

Minden bemutatott termékről kérsz értesítést? Iratkozz fel a hírlevelünkre és hétfőnként minden fontos információt megkapsz tőlünk.
Csak kattints ide és add meg az adataidat! 
(nyugi vigyázunk rá, másnak nem adjuk oda)

heti_hirlevel_002.png

Kövess minket a Facebook-on is! Lájkold a Smartify Facebook-oldalát.

Nyomj egy lájkot, hogy tudjuk tetszett ez a bejegyzésünk.
Kattints a megosztásra, hogy minél többen halljanak erről a lehetőségről!
3 komment
Címkék: gyerek egészség

A bejegyzés trackback címe:

https://smartify.blog.hu/api/trackback/id/tr2812614463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VoluntartistA 2017.06.23. 21:02:51

"méri az UV-sugárzás erősségét", kérdés, hogy melyik fajta UV-sugárzást méri, és mit kezd vele. Oké, összegzi mondjuk a nap folyamán beeső UV sugárzást, és estefelé, amikor beszkenneljük, az alkalmazás figyelmeztet, hogy pl. ez több volt a soknál. Ha eközben húzódik a piros bőrünk, akkor igaza is van, ha nem, akkor nincs. Véleményem szerint felesleges.
Nagyobb "baj", hogy jelenleg nincs az a tudósdoktor, aki (egyénenként) mérlegelhetné, hogy az illető számára az adott (égetést még nem okozó) sugárzásmennyiség kockázata, hátránya meghaladja-e az előnyeit (számos jótékony molekula keletkezése révén).

Smartify 2017.06.24. 07:08:32

@VoluntartistA: Köszönjük hozzászólásodat! Senki nem tiltja meg, hogy napközben ne szkenneld be a tapaszt. Így akár 10 percenként is ellenőrizheted a folyamatot.
Szerintünk hamarosan az a rendszer is elkészül, amiben az általad vágyott "tudósdoktor" még mélyebb és egyénre szabott információkat ad arra például, hogy az adott napsütés mennyire hasznos avagy káros számunkra.

Házirend

Az értelem és a jóindulat elvárt ezen az oldalon. Örülünk, ha a véleményedet - legyen az pozitív vagy negatív - meg is indoklod. Ha szerinted a hozzászólásod ezen feltételeknek nem tesz eleget, inkább ne küldd el. Fenntartjuk a jogot, hogy a rosszindulatú, pocskondiázó, spammelő stb. hozzászólásokat kimoderáljuk.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük! :)

süti beállítások módosítása