SMARTIFY

Okos eszközök a világ minden tájáról

Ilyen gyönyörű és okos villanykapcsolót csak az olaszok tudnak tervezni

2017. június 18. 21:36 - Smartify

iotty-smart-light-switch-02_s.jpg

Sok módon lehet elkezdeni az okos otthonunk kialakítását. Vannak, akik egyből egy komplett rendszert vállalnak be. Vannak, akik pedig lépésről lépésre haladnak. Ezt a lépéssorozatot el lehet kezdeni egy okos lámpafoglalattal vagy akár egy okos lámpakapcsolóval, mint amit ebben a bejegyzésben megismerhetsz.

Az olasz designerek segítségével újra tudod tervezni az otthonodat és automatizálhatod a világítást közvetlenül az okos telefonodról, bárhol és bármikor.

Számos hasznos tulajdonságot beleépítettek. Először is 5 perc alatt le tudod cserélni a hagyományos kapcsolót erre a gyönyörűen kialakított digitális kapcsolóra. Ezzel máris megteremtetted a lehetőségét annak, hogy teljesen kontrolláld és automatizáld az otthonod vagy az irodád világítását.

Ha végeztél a kapcsolók cseréjével, akkor töltsd le az iOS vagy Android rendszert futtató telefonodra és indítsd el a hozzájuk kapcsolódó alkalmazást. Van néhány dolog, ami azonnal hasznos lesz és lesz olyan is, amit csak egy kicsit később fogsz értékelni.

Egyrészt lehetőséged lesz azonnal sötétségbe borítani a teljes házat, ugyanis csupán egy érintés és az összes lámpát egyszerre le tudod kapcsolni.

Be tudod ütemezni, hogy mikor mi kapcsolódjon fel és le, például a naplemente vagy napfelkelte során vagy az időjárásnak megfelelően. Természetesen az irányítást megoszthatod a pároddal is.

Arra is képes a rendszer, hogy ha a telefonod lekapcsolódik az otthoni wifi-ről, akkor a lámpákat lekapcsolja és ha újra rákapcsolódik a telefonod, akkor újra szépen felkapcsolódnak a világítótestek.

iotty-smart-light-switch-00_s.jpg

Azt is meghatározhatod, hogy egy helyiségben felkapcsolás után maximum mennyi ideig világítsanak az izzók.

Egy pár nappal később pedig megnézheted azt is, hogy melyik helyiség fogyasztja a legtöbb energiát, ugyanis a rendszer monitorozza az áramfogyasztást. Az eddigi lehetőségek segítségével pedig nagymértékben le tudod csökkenteni a fogyasztást.

A kapcsolók nem csak a lámpák, hanem a garázskapuk vagy az ajtók nyitására és zárására is használhatók.

pexels-photo-186077_s.jpeg

Természetesen a kapcsoló fizikai érintésre is reagál. 7 színben készült és még háttérvilágítása is lehet, ami az éjszakai közlekedésben segítséget jelenthet. Össze tudod kapcsolni az otthoni rendszereddel vagy további eszközökkel, ugyanis kompatibilis az Amazon Echo, a homekit, az IFTTT, a SmartThings és a Nest rendszerével.

Ha te is élvezni akarod ezt a lehetőséget, akkor látogass el erre az oldalra: http://www.iotty.com/iotty-light-switch/

Te hasznosnak találod ezt az okos eszközt? Szívesen használnád? Vagy nem hiszel ebben a megoldásban?
Írd meg véleményedet kommentben! Kíváncsiak vagyunk, te mit gondolsz.

Minden bemutatott termékről kérsz értesítést? Iratkozz fel a hírlevelünkre és hétfőnként minden fontos információt megkapsz tőlünk.
Csak kattints ide és add meg az adataidat!

heti_hirlevel_002.png

Kövess minket a Facebook-on is! Lájkold a Smartify Facebook-oldalát.

Nyomj egy lájkot, hogy tudjuk tetszett ez a bejegyzésünk.
Kattints a megosztásra, hogy minél többen halljanak erről a lehetőségről!

Fényképek forrása: https://thegadgetflow.com/

27 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://smartify.blog.hu/api/trackback/id/tr9412604459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.06.18. 21:43:34

Tapasztalataim szerint az olasz dizájn szép, néha használható és feleannyira se tartós, mint a német...

informatikusnal nincs butabb leny 2017.06.19. 18:03:20

3 vezeték? Mezei kapcsolóban kettő van. Keresztkapcsolóban négy.

Zionnépe 2017.06.19. 18:37:12

@informatikusnal nincs butabb leny: Remélem nem infós vagy, mert elég szégyen, hogy nem gondolsz arra, hogy a saját tápellátás+vezérlés megvalósítás miatt kell 3 vezeték!

@Online Távmunkás: Azért vannak ám tartós termékeik is, gondolj csak a luxuskocsikra.

Kelly és a szexi dög 2017.06.19. 19:07:16

ez az olasz a bemutatóban egy kínai és angolul beszél...
GIRA forever

Bright side of life 2017.06.19. 19:35:26

Szép, de értelme nincs sok.

informatikusnal nincs butabb leny 2017.06.19. 20:16:48

Informatikus lehetsz, azért igazoltál.
Okoska. Ha két vezeték van behúzva a kapcsolóhoz, hogy kötöd be a kütyüdet 5 perc alatt?

cso zsi 2017.06.19. 20:30:11

@Zionnépe: "Azért vannak ám tartós termékeik is, gondolj csak a luxuskocsikra. "
Például? Mert a két nagy olasz "luxusmárka" csak a hájp miatt olyan, amilyen, ellenben hemzsegnek a hibáktól.
Ne fussanak 400ezret, min t a céges Fabiánk, elég, ha 200-at megtesznek a szokásos szervizigénnyel, és lehetőleg kigyulladás nélkül.

cso zsi 2017.06.19. 20:36:12

@Zionnépe: Ja igen, a tápellátás... Épp energiatakarékosságról beszél a cikk.
Amikor a mozgásérzékelős reflektor 100-500 wattos halogénjét egy 4wattos (éjjel-nappal működő) elektronika vezérli, akkor takarékoskodunk. Igenám, de a 10-30wattos ledes reflektoron is ugyanekkora fogyasztású elektronika van. Azaz, a valós használat mellett (esténként rossz esetben 2-3 óra, jó esetben 20-30 perc üzemidő) a háttérfogyasztás magasabb, mint a teljesítményt igénylő.
Tudjuk, van kapcsolóóra. A mechanikus és a digitális is áramot igényel a működéshez.
De a telefontöltőket húzzuk ki, mert elfogy a világ áramkészlete.... :)))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.06.19. 21:57:39

"Arra is képes a rendszer, hogy ha a telefonod lekapcsolódik az otthoni wifi-ről, akkor a lámpákat lekapcsolja és ha újra rákapcsolódik a telefonod, akkor újra szépen felkapcsolódnak a világítótestek."
Képzeld, ha lemerül a telód, hogy fogsz ennek a "feature"-nek örülni :)))))

igazi hős 2017.06.20. 00:04:19

Akár olasz, akár német, akár kínai, sajnos csak dísznek jó, ugyanis itthon az a szabvány, hogy csak a fázis megy a kapcsolóhoz, az meg kevés az ilyenekhez. (Nálunk még vizes helyiségben is elég a fázist megszakítani.) Persze ha építkezel, vagy komplett felújítást csinálsz, akkor nem nagy extra költség, egyébként a kábelezés költsége többszöröse a kapcsolóénak.

@Andrass9: Ha nincs telefonod, a kezed akkor is kéznél van, érintésre mindig működnek ezek a cuccok.

Guszty 2017.06.20. 05:52:21

A garázskaput? Nagyszerű. A betörők álma: már kulcs és pajszer sem kell a betöréshez, elég feltörni a rendszert. De ha nem is betörők, csak hülyegyerekek szórakoznak a lámpák kapcsolgatásával, az se rossz.

Fodor Balázs 2017.06.20. 06:18:20

Az egész világ tipródik ezen az okosotthonon, már rég minden tech megvan hozzá és mégsem terjed. Miért? Mert igazából olyan nagyon nincs rá szükség, meg bonyolít mindent. Ami bonyolult, az többféleképp is elromolhat.

L von Richthoven 2017.06.20. 06:38:27

@igazi hős:
a tájékozódófénnyel ellátott kapcsolóról akkor még nem hallott a Magyar Szabvány...
mellesleg azon a véleményen vagyok, hogy tökéletesnek az a megoldás nevezhető, amikor a funkció még teljes, de már semmit sem lehet elvenni belőle... biztos, hogy konzervatív nézet, de nagyon megbízható...

midnight coder 2017.06.20. 07:08:07

@Kelly és a szexi dög: Gyanítom, hogy ebben a kapcsolóban az olaszok csak a műanyag házat tervezték.

informatikusnal nincs butabb leny 2017.06.20. 07:12:29

@L von Richthoven:

Nem biza. Főleg azok a fajták tojnak a magyar szabványra amelyikben glimmlámpa van.
Fogjátok már fel, még ha nehéz is, ha nincs behúzva a nulla a kapcsoló mellé (nálam egy darabot nem találsz aminél behúztam volna feleslegesen és összességében vagy egy tekercsnyi drótot) akkor bachatod a csilivili érintőcsodát.

L von Richthoven 2017.06.20. 08:06:29

@informatikusnal nincs butabb leny:
a glimmlámpa a bekapcsolt állapotot jelzi, a tájékozódófény pedig a kikapcsoltat, hogyha a szabvány erre még nem gondolt, az nagyon sajnálatos... máskülönben a központi dobozból indulva, a kapcsoló dobozában is gyakran van nulla, mivel onnan haladhatsz tovább egy konnektorhoz...

Palladrin 2017.06.20. 09:03:27

2017-ben még mindig nagy magic, hogy egyszerre kapcsolódik le/fel az összes lámpa?

igazi hős 2017.06.20. 09:19:22

@L von Richthoven: Általában ugyanaz a kapcsoló, csak másik lábakat kötsz be és ettől függően vagy a kikapcsolt, vagy a bekapcsolt állapotban világít. A nulla körbemegy a lakásban, de normál esetben csak a konnektorokhoz és a lámpákhoz viszed el, a hagyományos kapcsolókhoz nem szükséges. És mivel vékony a cső (és a rézdrót is drága), ezért feleslegesen nem húz be az ember nem használt ereket.

IhajCsuhaj 2017.06.20. 10:05:30

www.ebay.com/itm/EU-BLACK-Panel-Smart-Touch-Wall-Light-Switch-1-2-3-Gang-1-Way-Remote-Control-/322538549836?var=&hash=item4b18cbb24c

Ezekhez csak két vezeték kell, (a több cuccot kapcsolóshoz értelemszerűen több) a távirányítójukat pedig lehet pl. málnapécével összekötve akár okostelefonnal is vezérelni.

MIx 2017.06.20. 10:27:46

Nem kell mindent megcsinálni ami technikalag lehetséges. Ez játék, sok haszna nincs. Ujonnan épített lakást célszerü esetleg ilyennel felszerelni. Utólagos beépítése csak falbontással és a nulla vezeték pótlólagos kiépitéssel lehetséges. Ezért nem lehet LED fényforrások többségét sem beépiteni. Okos villanyszerelők a lámpahelyekre a kapcsolódoboztól 4 vezetékethúznak be: fázis, nulla, védőföld és kapcsolt fázis (fekete, k;ék, barna észöld-sárga). Ekkor bármit lehet később oda tenni. Azért fontos ez, mert a világítás nagy változáson megy keresztül ebben az évtizedben.
Sajnos a cikk gyengécske, szakmai hozzáértés hiányában.

Benoke2 2017.06.20. 11:15:50

@cso zsi: Azé egy Maseratit fisfos Fábiához hasonlítani az kemény :) Kicsit elrugaszkodtál a valóságtól... A luxus kategóriás autókban mindegy ki gyártja szarásig vannak extrázva és mindegy ki gyártja be fog dögleni. Hasonló kategóriás germánban ugyan úgy beszarik, ugyan úgy drága lesz, csak megmagyarázod hogy ez minőség :D Miközben ugyan annyiba került, a különbség annyi hogy a germán hányinger küszöb kinézetű.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.06.20. 11:31:53

@L von Richthoven:

"a glimmlámpa a bekapcsolt állapotot jelzi"

Fenét. A glimmlámpás kapcsolókban a glimmlámpa akkor világít, ha a lámpa ki van kapcsolva. Amint ui. zárulnak a kapcsoló kontaktusai, egyben rövidre zárják a glimm kivezetéseit, így nem kerül rájuk feszültség.

báró Csekonics 2017.06.20. 12:53:24

Nagyon szép, de a leírt funkciók alapján továbbra sem érzem a bizsergést hogy nekem ilyen kéne.
Pedig szeretem a kütyüket.

Palladrin 2017.06.20. 13:02:05

Egyébként ez a design már évek óta kapható az alibabán.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.06.20. 13:45:55

Ha lenne benne 12V-os LED fényforrásokhoz alkalmas dimmer, akkor talán megérné elgondolkodni rajta, de így épp egy olyan funkció hiányzik belőle, ami igen lényeges lenne egy mai modern kapcsolónál.

(230V-ról menő LED fényforrásokat (pl. E27 vagy G10 foglalatúakat) ált. nem lehet dimmelni, mert nem lehet hozzáférni a beépített tápegységhez.)

cso zsi 2017.06.20. 15:41:01

@Benoke2: Nos pár hetet eltöltöttem a Váci úti Ferrari-Maserati szervizben pár éve, nemrég meg Maranellóban is, valamint a konkurenciát is meglátogattam....

cso zsi 2017.06.20. 15:45:53

@L von Richthoven: Biztos hallott, hisz annak idején a hazai kapcsológyár is gyártott glimmlámpás kapcsolót, valamint működésjelzős elosztót (hosszabbítót).
A glimmlámpás kapcsolókat meg kellett szûntetni az energiatakarékos, a ledes, és néhol a hagyományos fénycsöves világítások esetében, mert a "lekapcsolt" lámpák néhány másodpercenként felvillantak az éji sötétben.

Házirend

Az értelem és a jóindulat elvárt ezen az oldalon. Örülünk, ha a véleményedet - legyen az pozitív vagy negatív - meg is indoklod. Ha szerinted a hozzászólásod ezen feltételeknek nem tesz eleget, inkább ne küldd el. Fenntartjuk a jogot, hogy a rosszindulatú, pocskondiázó, spammelő stb. hozzászólásokat kimoderáljuk.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük! :)

süti beállítások módosítása