SMARTIFY

Okos eszközök a világ minden tájáról

Ez az okos maszk segít valóban tiszta levegőt szívni

2017. június 17. 21:20 - Smartify

23664-4316904779391b732b8746e9b99edaa0_s.jpg

A nagyvárosok levegője egyre veszélyesebb. Egyre többen viselnek maszkot közlekedés és sportolás közben. Azonban ezek minősége és működése nem mindig megbízható és nem is tudunk túl sokat a hatékonyságukról.

Egy új startup célja, hogy javítsa egészségünket és jólétünket egy olyan intelligens maszk segítségével, amely nyomon követi a levegőszennyezést és a maszk hatékonyságáról is informál minket.

A Cambridge Mask Company-tól származó eszköz képes nyomon követni a környezet levegőjének alakulását. Egy alkalmazáson keresztül tájékoztat, ha viselni kell a maszkot és arról is információt ad, hogy mennyi ideig képes még hatékonyan megszűrni a levegőt és ezáltal megvédeni téged.

Maga a maszk három szűrőt tartalmaz, melyeket a brit hadsereg alakított ki kémiai, nukleáris és biológiai támadások esetére. Ezeket a rétegeket ezüsttel is kezelték, hogy felszívják és megöljék a vírusokat és a baktériumokat. Megakadályozzák továbbá további gázok belélegzését is, mint például a dízel autókból származó mérgező nitrogén-oxid beszívását is.

_mg_0326_s.jpg

De a maszk ténylegesen a Bluetooth-os érzékelőjén keresztül válik okossá, amely képes mérni a viselő légzésmintáit és figyelmeztetni őket, ha szűrőváltásra van szükség. Levegőminőségi mutatót használ, ami alapján képes megmutatni, hogy mennyire szennyezett a levegő. Az appon belül több felhasználót is lehet regisztrálni, így családok vagy barátok is közösen láthatják az adataikat.

Rengeteg mintában, színben és különböző méretben készül, hogy mindenki megtalálja a korához, az alkalomhoz vagy személyiségéhez megfelelő maszkot.

Ha te is szeretnél magadnak egy ilyet, akkor látogass el erre az oldalra: https://cambridgemask.com/

Te hasznosnak találod ezt az okos eszközt? Szívesen használnád? Vagy nem hiszel ebben a megoldásban?
Írd meg véleményedet kommentben! Kíváncsiak vagyunk, te mit gondolsz.

Érdekelnek a további okos eszközök? Ne maradj le róluk! Kattints erre a képre és...

heti_hirlevel_002.png

Kövess minket a Facebook-on is! Lájkold a Smartify Facebook-oldalát.

Nyomj egy lájkot, hogy tudjuk tetszett ez a bejegyzésünk.
Kattints a megosztásra, hogy minél többen halljanak erről a lehetőségről!
2 komment
Címkék: sport egészség

A bejegyzés trackback címe:

https://smartify.blog.hu/api/trackback/id/tr2212601495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ex-dr. vuk 2017.06.18. 13:33:56

Nem inkabb a varosi levegoszennyezes ellen kellene valamit tenni?...
Csakugykerdem.

Smartify 2017.06.18. 21:17:45

@ex-dr. vuk: A kérdés teljesen jogos. A városi levegőszennyezés csökkentése fontosabb. Viszont a kettő nem zárja ki egymást!

Házirend

Az értelem és a jóindulat elvárt ezen az oldalon. Örülünk, ha a véleményedet - legyen az pozitív vagy negatív - meg is indoklod. Ha szerinted a hozzászólásod ezen feltételeknek nem tesz eleget, inkább ne küldd el. Fenntartjuk a jogot, hogy a rosszindulatú, pocskondiázó, spammelő stb. hozzászólásokat kimoderáljuk.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük! :)

süti beállítások módosítása