SMARTIFY

Okos eszközök a világ minden tájáról

Digitális gumikontroll régebbi autókra egyszerűen

2017. június 08. 22:05 - Smartify

stsm_in_car_s.JPG

Az autós balesetek egy jelentőse része elkerülhető lenne, ha az abroncsok megfelelő állapotban lennének. És itt nem csak a kopottságra kell gondolunk, hanem a bennük található nyomásra is. Ugyanis egy rosszul felfújt gumival nem csak az autó fogyasztása növekszik, hanem intenzívebb a gumikopás is, amivel veszélybe sodorjuk magunkat és a családunkat is. Sőt a környezeti terhelés is nagyobb lesz.

Az újabb autók már rendelkeznek TPMS-sel, azaz guminyomás-szenzorral. De mi van, ha nekünk régebbi autónk van? Az intelligens gumiabroncs-biztonsági rendszerek, mint a ZUS okos guminyomás monitora, segíthetnek.

A TPMS rendszerekkel ellentétben ez az eszköz képes észlelni a lassú szivárgásokat is. Mindegyik kerék guminyomását önállóan tudja mutatni és ellenőrizni. Nem csak riaszt, ha valami gond van, hanem megmutatja, hogy mi a probléma és melyik abroncsnál. Az alkalmazás a gumi hőmérsékletét, a nyomási előzményeket és egy okos algoritmust használ az optimális működés eléréséhez.

Az eszközhöz tartozó alkalmazásban egyszerűen tudjuk ellenőrizni mind a négy gumi hőmérsékletét és a guminyomást külön-külön. Továbbá az ezekben az értékekben bekövetkező változásokat is láthatjuk.

zus_stsm_s.jpg

10 perc alatt fel tudjuk saját magunk szerelni. Először is szüksége van egy kis energiaforrásra, ezért dugjuk be az USB-s szivartöltőbe. Nem kell aggódni amiatt, hogy elfoglalja a töltőt és a telefonunknak már nem jut hely, mert van a központi egységen egy USB port, amin keresztül a telefonunkat tölteni tudjuk. Utána Bluetooth-on keresztül kapcsoljuk össze a központi egységet és a telefonunkat. Ha ezzel is megvagyunk, akkor az érzékelővel ellátott szelepsapkákat szereljük fel a megfelelő abroncsokra.

Ha új autót veszünk vagy nyaralás során bérelünk autót, akkor is ugyanezekkel a lépésekkel tudjuk a rendszert áttelepíteni. Nem kell aggódni, hogy lelopják ezeket a szuper okos szelepsapkákat, mert lopásgátló rendszerrel szerelték fel őket.

sensor_on-wheel_s.JPG

Szóval ha régebbi autód van és szeretnél kevesebb fogyasztással nagyobb biztonságot, akkor érdemes egy ilyet beszerezned. Ha új autód van, akkor is jól jöhet nyaralás során.

További info és a képek forrása: https://www.nonda.co/

Te hasznosnak találod ezt az okos eszközt? Szívesen használnád? Vagy nem hiszel ebben a megoldásban?
Írd meg véleményedet kommentben! Kíváncsiak vagyunk, te mit gondolsz.

Érdekelnek a további okos eszközök? Ne maradj le róluk! Kattints erre a képre és...

heti_hirlevel_002.png

Kövess minket a Facebook-on is! Lájkold a Smartify Facebook-oldalát.

Nyomj egy lájkot, hogy tudjuk tetszett ez a bejegyzésünk.
Kattints a megosztásra, hogy minél többen halljanak erről a lehetőségről!
3 komment
Címkék: autó

A bejegyzés trackback címe:

https://smartify.blog.hu/api/trackback/id/tr8712575997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fifibá55 2017.06.09. 12:15:28

Nagyon hasznos kiegészítő, és pl. a szokásos kínai csatornákon baráti áron beszerezhető.

expa 2017.10.05. 12:25:28

@fifibá55: Hol is? Mert én alin, ebay-on nem találtam olcsóbban :)

Házirend

Az értelem és a jóindulat elvárt ezen az oldalon. Örülünk, ha a véleményedet - legyen az pozitív vagy negatív - meg is indoklod. Ha szerinted a hozzászólásod ezen feltételeknek nem tesz eleget, inkább ne küldd el. Fenntartjuk a jogot, hogy a rosszindulatú, pocskondiázó, spammelő stb. hozzászólásokat kimoderáljuk.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük! :)

süti beállítások módosítása