SMARTIFY

Okos eszközök a világ minden tájáról

Ez a programozható gömb képes megtanítani a jövőben szükséges képességeket

2017. május 15. 20:37 - Smartify

kid_ball_packaging_s.jpg

Nincs olyan szabály, amely szerint a tanulás nem lehet szórakoztató, vagy hogy egy játék nem lehet értékes. Ha mégis létezne ilyen szabály, akkor az SPRK Edition-t azért hozták létre, hogy ezt a szabályt megszegjék.

A Sphero SPRK Edition által a jövőben szükséges képességek elérhetővé, gyakorolhatóvá válnak a gyermekek számára és ami a legfontosabb, mindez nagyon szórakoztató módon.

Az SPRK-alkalmazás segítségével a gömbnek utasításokat lehet adni vagy vizuális elemek segítségével vagy a saját OVAL programnyelv által.

Azonnal láthatóvá válik a kapcsolat a létrehozott programsor és a Sphero működése és reakciója között. A Sphero SPRK Edition a robotika iránti szeretetet, a kódolást és a STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics – tudomány, technológia, műszaki tudományok és matematika) alapelveket inspirálja játék közben.

android_app_double_s.png

Az SPRK elég egyszerű a kezdőknek bármilyen korosztályról is legyen szó, de elég kifinomult a tapasztalt programozók számára. Az SPRK közösség virágzik, amikor több ezer gyerek alakítja a jövőjét a szórakozás és felfedezés révén. Egymással meg tudják osztani, hogy ki mit hozott ki az eszközből.

Lényegében az egész egy átlátszó programozható gömb. Az alkotórészei mind jól láthatóak, ahogy reagálnak a parancsokra. Egy tartós polikarbonát héj védi őket, amely probléma nélkül képes ellenállni a koccanásoknak és a ütődéseknek. A készülék fő ereje, hogy a gyerekek láthatják, hogy a parancsaik hogyan működnek, azáltal ahogy a labda reagál - legyen az ugrás, mozgás tetszőleges irányba vagy táncolás.

exploded_view_condensed_s_s.jpg

Ez valószínűleg a gyerekeket sokkal hosszabb ideig lefoglalja, mint egy képernyő és egy billentyűzet, amin kódolni tanulnak.

A gyerekek könnyedén testreszabhatják a Sphero-t a LED-ek segítségével, hogy a kedvenc színükben világítson.

Bár kívül hamar észrevehetőek a használatból eredő sérülések, de további bónusz, hogy a gyerekek nem tudják kinyitni a labdát, így a belsejét nem tudják megrongálni.

play_friends_s.jpg

Bluetooth-on keresztül kapcsolódik a telefonunkon vagy tabletünkön futó alkalmazáshoz (iOS, Android), továbbá  egy alap irányító alkalmazás segítségével meg lehet tanulni irányítani a golyót.
Ha ezt sikerült elsajátítani, utána jöhet a kódolás, melyhez egy másik alkalmazást kell használni.

A töltéshez saját töltő egységet használ. Csak rá kell helyezni és a teljes feltöltés után 1 óráig újra nyúzhatjuk az eszközt mire újra lemerül.

A képek forrása és további info: http://www.sphero.com/

Te vennél ilyet a gyerekednek? Valóban segíthet a képességeink fejlesztésében?
Írd meg véleményedet kommentben! Kíváncsiak vagyunk, te mit gondolsz.

Érdekelnek a további okos eszközök? Ne maradj le róluk! Kattints erre a képre és...

heti_hirlevel_002.png

Kövess minket a Facebook-on is! Lájkold a Smartify Facebook-oldalát.

Nyomj egy lájkot, hogy tudjuk tetszett ez a bejegyzésünk.
Kattints a megosztásra, hogy minél többen halljanak erről a lehetőségről!
2 komment
Címkék: játék gyerek

A bejegyzés trackback címe:

https://smartify.blog.hu/api/trackback/id/tr612507397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bati67 2017.05.16. 15:49:13

"...de további bónusz, hogy a gyerekek nem tudják kinyitni a labdát"

Azért erre nem fogadnék nagy tételben! :-)

Smartify 2017.05.17. 20:07:27

@bati67: Köszönjük a hozzászólásodat! Mi sem szeretjük a szerencsejátékokat! ;)

Házirend

Az értelem és a jóindulat elvárt ezen az oldalon. Örülünk, ha a véleményedet - legyen az pozitív vagy negatív - meg is indoklod. Ha szerinted a hozzászólásod ezen feltételeknek nem tesz eleget, inkább ne küldd el. Fenntartjuk a jogot, hogy a rosszindulatú, pocskondiázó, spammelő stb. hozzászólásokat kimoderáljuk.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük! :)

süti beállítások módosítása