SMARTIFY

Okos eszközök a világ minden tájáról

Okos zokni cukorbetegeknek

2017. március 22. 19:17 - Smartify

white-siren-smart-socks-app.jpgMinden évben több millió cukorbeteg szenved lábszárfekélyben. Ez korábban nagyon nehezen volt kezelhető, megelőzhető. Ha nem ismerik fel korán a problémát, az akár amputációhoz is vezethet. Magyarországon a nem baleset okán végzett lábamputációk mintegy 70 százaléka(!) cukorbetegség eredetű.

A lábak hőmérsékletének figyelésével könnyen fel lehet ismerni, ha valami probléma alakult ki. A bőrgyulladást hőmérséklet emelkedés kíséri, ami a lábszárfekély kialakulásához vezet. A Siren okos zokni a láb hőmérsékletét méri, azaz a sérülés sokkal hamarabb felismerhetővé válik, és így megelőzhető a fekély kialakulása.

A zoknikon 6 érzékelési pont van, amik folyamatosan monitorozzák a láb hőmérsékletét és a legkisebb változást is képesek érzékelni. Ha egy jelentős hőmérséklet emelkedést észlelnek, akkor értesítést kapunk a hozzá tartozó applikáción keresztül. Láthatjuk, hogy melyik lábunknál van probléma és a láb vizuális ellenőrzésére buzdít a komplikációk elkerülése érdekében. Vagy felvehetjük a kapcsolatot az orvossal is.

siren_package_grande.png

A megrendelt csomag összesen 7 pár zoknit tartalmaz, ami 6 hónapra elegendő. Utána le kell cserélni őket, mint minden más cukorbetegeknek való zoknit. Itt még az is generálja a lecserélést, hogy az érzékelő részt nem lehet kicserélni és tölteni.

Szerinted mekkora segítség lehet ez a zokni a cukorbetegeknek? Használható lehet ez számukra?

Véleményedet írd meg kommentben!

Nyomj egy lájkot, hogy tudjuk tetszett ez a bejegyzésünk.

Kattints a megosztásra, hogy minél többen halljanak erről a lehetőségről!

Köszi!

Kövess minket Facebook-on is:

A képek forrása és további info: https://siren.care/

Érdekelnek a további okos eszközök? Ne maradj le róluk! Kattints erre a képre és...

heti_hirlevel_002.png

4 komment
Címkék: egészség

A bejegyzés trackback címe:

https://smartify.blog.hu/api/trackback/id/tr2612362601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lüke 2017.03.23. 19:47:00

Pénz pénz pénz a hülyeségre meg az ellehetlenülő eü elllatás helyett ablakon való kidobásra

Smartify 2017.03.24. 08:50:55

@lüke: Köszönjük a válaszodat! Reméljük, hogy az eü ellátás javulni fog és neked sem lesz soha szükséged ilyen zoknira.

zorba123 (törölt) 2017.03.25. 15:07:05

Okos és hasznos dolognak tartom, hiszen a siabétesz miatt én is érintve vagyok. Az emberi természetből adódóan azonban van egy komoly probléma: csak akkor kezdünk foglalkozni egy ilyen álapottal, amikor sajnos már kialakult! Ez pedig igaz a retinopátiára, nefropátiára, neuropátiára, stb.

Smartify 2017.03.27. 20:59:20

@zorba123: Köszönjük a hozzászólásodat!
Az emberi természettel kapcsolatos megállapításoddal egyetértünk. Erre nem is lehet okos eszközt kitalálni.
Ugyanakkor bízunk benne, hogy ez a zokni legalább enyhíti a kialakult helyzetet.

Házirend

Az értelem és a jóindulat elvárt ezen az oldalon. Örülünk, ha a véleményedet - legyen az pozitív vagy negatív - meg is indoklod. Ha szerinted a hozzászólásod ezen feltételeknek nem tesz eleget, inkább ne küldd el. Fenntartjuk a jogot, hogy a rosszindulatú, pocskondiázó, spammelő stb. hozzászólásokat kimoderáljuk.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük! :)

süti beállítások módosítása