SMARTIFY

Okos eszközök a világ minden tájáról

Kifejlesztették a digitális szaglást, hogy többé ne együnk romlott húst

2017. március 19. 19:53 - Smartify

foodsniffer-05.jpeg

Ha már volt ételmérgezésed, akkor biztos mindent megteszel azért, hogy soha többé ne fordulhasson ez elő veled. Ha meg még nem volt, akkor elhiheted, hogy ez nem egy luxus utazás, ami a bakkancslistádon szerepel. Az ételmérgezések egyik fő forrása a húsok.

Ha nem jól állapítod meg, hogy milyen a felhasználandó hús, akkor könnyen a kórházban köthetsz ki. Valljuk be, ez nem is mindig annyira könnyű, még akkor sem, ha épp akkor vittük haza a hentestől.

Ekkor jön a képbe ez a fantasztikus kis eszköz, ami FOODsniffer névre hallgat.
Nézd meg a videót mindenképp, mert nem akármilyen stílusban mutatják be az eszközt! ;)

Svájci tudósok fejlesztették ki ezt a kis hordozható eszközt, ami másodperceken belül meg tudja állapítani, hogy a nyers hús, legyen az akár marha, sertés, szárnyas vagy hal, friss-e vagy sem. Csak a hús közelébe kell vinni az eszközt és máris megmutatja az Androiodos vagy iPhone telefonunkon, hogy ehető vagy sem.

Megméri a hús által kibocsátott gázokat, a hőmérsékletét és a nedvességet, elemzi az adatokat, majd megmutatja a frissességét és biztonságosságát és Bluetooth-on keresztül megosztja velünk. A háttérben futó elemző algoritmust folyamatosan frissítik és pontosítják, hogy minél nagyobb precízebben végezze el az elemzéseket.

foodsniffer-01.jpg

A vízre érzékeny kis eszköz 4 színben kapható. Egy töltéssel kb. 12 óráig használható, ami a készítők szerint tökéletesen elegendő ahhoz, hogy elvigyük magunkkal a henteshez vagy vendégségbe. Bár ilyenkor lehet, hogy mi megsértődnénk. Szóval szerintünk jobb, ha inkább csak otthon használod.

Szerinted mennyire lehet megbízni ebben a digitális szaglásban? Melyik megízhatóbb szerinted az érzékszerveink vagy ez az eszköz? Te használd ezt?

Véleményedet írd meg kommentben!

Nyomj egy lájkot, hogy tudjuk tetszett ez a bejegyzésünk.

Kattints a megosztásra, hogy minél többen halljanak erről a lehetőségről!

Köszi!

Kövess minket Facebook-on is:

Fényképek forrása és további részletek: http://www.myfoodsniffer.com

Érdekelnek a további okos eszközök? Ne maradj le róluk! Kattints erre a képre és...

heti_hirlevel_002.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://smartify.blog.hu/api/trackback/id/tr512350481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Házirend

Az értelem és a jóindulat elvárt ezen az oldalon. Örülünk, ha a véleményedet - legyen az pozitív vagy negatív - meg is indoklod. Ha szerinted a hozzászólásod ezen feltételeknek nem tesz eleget, inkább ne küldd el. Fenntartjuk a jogot, hogy a rosszindulatú, pocskondiázó, spammelő stb. hozzászólásokat kimoderáljuk.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük! :)

süti beállítások módosítása