SMARTIFY

Okos eszközök a világ minden tájáról

Már a mobilunk is képes megmutatni, hogy jó-e a látásunk

2017. március 16. 19:25 - Smartify

eyeque-testscreen.pngNem látsz élesen? Mégsem mész el orvoshoz? Nem vagy egyedül.
Az emberek többsége csak akkor megy el szemészhez, ha már a látásproblémája zavaróvá válik, pedig a rendszeres látásvizsgálat nagyon fontos mindenki életében, hiszen így kiderül, hogy van-e valami problémája a szemének és sokkal hamarabb el lehet kezdeni a korrekciót és könnyebben megelőzhető a látás romlása.

Ebből indultak ki az EyeQue fejlesztői is. Az EyeQue az első olyan látástesztelő megoldás, ami egy miniatűr látásvizsgáló egységből, egy alkalmazásból és egy felhő alapú platformból áll, ami lehetővé teszi, hogy alacsony költségvetésű, de mégis nagyon pontos látásvizsgálatot tudjanak az emberek elvégezni az otthonukban.

Az önmagunk által elvégzett mérés eredményeit használhatjuk szemüvegek rendelésénél, vagy a jelenlegi szemüvegünk hatékonyságának megállapítására. Az eszközzel nem csak a saját, de az egész család mérését is el tudjuk végezni.

Mi dönthetünk arról, hogy hol és mikor végezzük el ezt a játékos módon felépített látástesztet. Tesztelhetjük a látásunkat amilyen gyakran csak akarjuk. Sőt az eredményeket megoszthatjuk az orvosunkkal is.

eyeque_in_use.jpg

A használata egyszerű. Csak csatlakoztatni kell a miniscope-ot az okos telefonra és el kell indítani az androidos vagy iOS-es telefonon az alkalmazást. Egy pár pixel alapú teszt segítségével elvégzi a fénytörési méréseket és megkapjuk az eredményeket. Méri a dioptriát, a cylinder értéket és tengelyállást.

eyequepvt-assembled.png

Magát a számítást az EyeQue Cloud végzi fejlett algoritmusok segítségével az összegyűjtött adatok alapján. Lényegében ez az algoritmus annál pontosabbá válik, minél több adat gyűlik össze az adatbázisában. A személyes adatainkat nem tárolják, csupán a mérési eredményeket, így egyrészt mi megkapjuk a végeredményt, másrészt pedig bekerülnek az adataink az adatbázisba ezzel is hozzájárulva az optimetria kutatás fejlődéséhez.

A méréseinkből készül egy eredményjelző tábla, aminek segítségével nyomon tudjuk követni, hogy mikor milyen értékek születtek, így még többet megtudhatunk a szemünk egészségéről.

eyeque-dashboard.png

Az EyeQue elnyerte a CES2017-en a legjobb innováció díjat a fitness, sport és biotech kategóriában.
Valamint a Nemzetközi Optikus és Fotonika Társaság által szervezett Prism Awards for Photonics Innovations dőntöse volt.

Az alkotók küldetése, hogy inspirálják az embereket arra, hogy többet tudjanak a szemükről és jobban törődjenek a látásukkal. Ehhez elérhető és megfizethető tesztelési lehetőséget adnak a kezükbe. Hiszen tudják, hogy sokan vannak, akiknek nincs is lehetőségük elmenni az orvoshoz.

Te mit gondolsz az otthoni látástesztelésről? Megbízható szerinted ez a módszer? Vagy inkább hagyjuk az orvosokra a vizsgálatot? Hinnél az alkalmazás eredményeiben?

Véleményedet írd meg kommentben!

Ha tetszett ez a bejegyzésünk, akkor nyomj egy lájkot.

Kattints a megosztásra, hogy minél többen halljanak erről a lehetőségről!

Köszi!

Kövess minket Facebook-on is:

A fényképek forrása és további infó: http://www.eyeque.com/

 

Érdekelnek a további okos eszközök? Ne maradj le róluk!

heti_hirlevel.png

8 komment
Címkék: egészség

A bejegyzés trackback címe:

https://smartify.blog.hu/api/trackback/id/tr1412342489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hdnctrl 2017.03.17. 18:06:14

nagyon egyszerű, és akinek nincs miniscope-ja???

efi 2017.03.17. 18:57:49

Jaja, csak ezt a nagyon elterjedt ostobaságot hagyjuk már, hogy egy egyszerű optikai eszköz (szemüveg) az majd megelőzi a látás romlását. Még a végén kiderül, hogy meg is gyógyítja.
Ez nem rák, hogy időben fel kell ismerni. Ha valakinek romlik a szeme, az így is úgy is romlani fog, a szemüveget meg majd feliratja, ha zavarja már, aztán kész.

Smartify 2017.03.17. 19:00:54

@scuynat: Köszönjük a kérdést! Ahogy azt írtuk is, az EyeQue rendszere 3 részből tevődik össze. Így a miniscope-ot meg lehet tőlük rendelni.
Amúgy tetszik a megoldás?

Smartify 2017.03.17. 19:11:35

@efi: Köszönjük a hozzászólásodat! Mi sem gondoljuk és nem is állítottuk, hogy a szemüveg fogja megjavítani a látást és nem is fogja a szemet meggyógyítani. Ugyanakkor ha időben észlelnek eltérést a vizsgálat segítségével könnyebben kezdhető meg egy kezelés és megelőzhető egy nagyobb baj.

lutria 2017.03.17. 19:42:22

Majd valaki írja meg mit szólt a szemorvosa amikor "megosztja" vele hogy a eyeque szerint milyen a látása...
Én már arra kíváncsi lennék mit szólna az enyém ha az Ofotértes számítógépes látásvizsgálat eredményét elé raknám-ami sokszorosan alaposabb(és hosszabb ideig tartott a vizsgálat)mint amit egy állami szemorvos valaha is végzett rajtam.

újnickreg 2017.03.17. 21:42:02

Shipping to USA, Canada and UK Only - nekem mondjuk pont nincs ezekben az országokban ismerősöm...tényleg egyszerű "és meg is lehet rendelni tőlük"

repuloske 2017.03.18. 08:00:54

@újnickreg: szeintem pjobájd meg occo kici kinaji ebéj....:D

újnickreg 2017.03.18. 09:22:46

@repuloske: ja, kösz, nem akarok rendelni...csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy azért annyira nem egyszerű a rendelés...occo kici kinajit meg ebből pont nem rendelnék. sokmindenből igen, de ezt nem.
túl sok szót vesztegettünk erre

Házirend

Az értelem és a jóindulat elvárt ezen az oldalon. Örülünk, ha a véleményedet - legyen az pozitív vagy negatív - meg is indoklod. Ha szerinted a hozzászólásod ezen feltételeknek nem tesz eleget, inkább ne küldd el. Fenntartjuk a jogot, hogy a rosszindulatú, pocskondiázó, spammelő stb. hozzászólásokat kimoderáljuk.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük! :)

süti beállítások módosítása