SMARTIFY

Okos eszközök a világ minden tájáról

Felejtsd el a koplalást és a diétázást! Ezzel a fogyókúrás evőeszközzel akár heti 4 kilótól is könnyen megszabadulhatsz!

2017. február 16. 19:57 - Smartify

belly-2354_1280.jpg

Ahhoz, hogy ennek az egyszerű eszköznek a szükségességét és lényegét megértsük, két nagyon fontos dologgal kell kezdenünk.

1. A szokás

A rendszeresen és ráadásul tudattalanul ismételt cselekedeteink, gondolataink a szokások. Amik egyrészt segítik, hogy automatikusan el tudjunk végezni dolgokat pl. autóvezetésnél a sebességváltás, ugyanakkor sokszor korlátoznak is minket. Az utóbbiakat rossz szokásoknak hívjuk.

restaurant-690975_1280.jpg

2. Tudományosan bizonyított táplálkozási alapinformációk

A jóllakottság érzése 20 perc alatt jut el az agyig. Ha ezalatt lassabban eszel, egyértelműen kevesebbet is eszel. Ez a lassú étkezéssel kb 11%-kal kevesebb kalóriát viszel be a szervezetedbe, mint a gyors étkezéssel. Az így kialakuló anyagcserének jobb hatása van a szervezetre (hasnyálmirigy, máj, bél).

Bár az étkezés utáni aluszékonyság egy normális állapot, aminek a sebességét a vérbe lépő glükóz mennyiség határoz meg, a lassú étkezéssel nem jelentkezik olyan intenzíven.

Az ízlelés és a szaglás időigényes dolog. Minél tovább rágsz annál jobban érzed az ízeket. Ha gyorsan megrágod és lenyeled az ételt, csökken az íz és illat észlelés és rontja az étkezés élvezetét.

10sfork-colors.png

Ha már megvan ez a két alap infó, akkor könnyen belátható, hogy az általános étkezési szokásaink ritkán járulnak ahhoz hozzá, hogy megfelelően táplálkozzunk. Sőt! Állandóan rohanunk. Ez két dolgot jelent. Vagy nem eszünk semmit vagy ha igen, akkor azt elég gyorsan. Ez gyakran elhízáshoz, fáradtsághoz és kimerültséghez vezet.

Azonban van segítség ahhoz, hogy új étkezési szokást alakítsunk ki. Ez az eszköz az étkezési sebességünk lassításában segít!

A 10s Fork észleli az evés sebességét és segít megtalálni azt a megfelelő ritmust, ami számos pozitív hatást eredményez a szervezetedben és a közérzetedben:

- 11%-kal kevesebb kalória a jóllakottság érzésnek köszönhetően
- Akár 4 kilótól is megszabadulhatsz 1 hónap alatt
- Ismét élvezet lesz az étkezés
- Könnyebb emésztés és jobb méregtelenítés alakul ki
- Jobban érzed magadat, kevésbé leszel fáradt és csökken a felfúvódás érzése is

Az eszköz központi eleme a rozsdamentes nyél, amely kapcsolatban van mind elektronikusan mind mechanikusan az elektronikus résszel.

A nyél végén található az elektronikus rész, ami egy MicroUSB-csatlakozóval van ellátva. Bluetooth Low megoldással kommunikál a telefonnal. Tartalmaz egy mozgás érzékelőt is. Vibrálással és 2 led lámpával ad visszajelzést a használat során.

photo-produit-1024x490.jpg

Egy szórakoztató és intuitív alkalmazás segítségével meghatározhatjuk a saját étkezési sebességünket és egy egyedi visszajelzési módszert is kialakíthatunk.

A teljes étkezési adataidat tárolja:

- nyomon követheted az étkezési fejlődésedet
- étkezési időpontok és azok hossza
- a falatok száma és az átlagos időközük
- akár dokumentálhatod fotókkal az ételeket is

imac-iphone-pack-e1449657204599.png

4 szabadalmat is tartalmaz ez az eszköz

1. A kéz a szájhoz emelésének mérése villával
2. Kapacitív érzékelés villával
3. Mechanikai együttműködés az elektronikus rész, a nyél és a villa feje között
4. Speciális kés együttműködése a villával


Ha te is hasznosnak találod ezt az eszközt, nyomj egy lájkot.
Kattints a megosztás gombra, hogy mások is értesüljenek erről a különleges lehetőségről!


Képek forrása és további info: http://www.slowcontrol.com/en/

Kövess minket a Facebookon is és ne maradj le az újabb eszközökről! Nyomj egy lájkot az oldalunkra!

 

Érdekelnek a további okos eszközök? Ne maradj le róluk! Kattints erre a képre és...

heti_hirlevel_002.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://smartify.blog.hu/api/trackback/id/tr7412267000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Házirend

Az értelem és a jóindulat elvárt ezen az oldalon. Örülünk, ha a véleményedet - legyen az pozitív vagy negatív - meg is indoklod. Ha szerinted a hozzászólásod ezen feltételeknek nem tesz eleget, inkább ne küldd el. Fenntartjuk a jogot, hogy a rosszindulatú, pocskondiázó, spammelő stb. hozzászólásokat kimoderáljuk.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük! :)

süti beállítások módosítása